14 juni 2008

Snöplig svensk förlust

Jaha, vad säger man efter ett förlustmål på övertid? En svordom?

Nja, förlusterna är som tyngst när man är så nära. En nästan perfekt genomförd match defensivt och en bra offensiv i 45 minuter kunde skapat ett lysande läge inför den avslutande matchen mot Ryssland. Nu kan det ju i och för sig se bra ut inför Ryssland ändå beroende på hur det går mellan Ryssland och Grekland ikväll. Oavgjort där eller uddamålsseger för Ryssland innebär att Sverige avancerar till kvartsfinal vid oavgjort i den sista gruppspelsmatchen.

Mellberg var ruggig idag liksom hela den övriga defensiven. Stoor imponerade trots sin orutin och Daniel Andersson var precis lika bra som senast. Zlatan gjorde dessutom en riktigt, riktigt bra halvlek innan han blev utbytt. Enligt mig var han mer delaktig i spelet idag och bjöd på några läckra passningar och tekniska nummer. Ett mål krönte insatsen även idag.

Henrik Larsson såg sliten ut och tappade mycket boll offensivt. Sprang mycket och jobbade på men insatsen idag går inte till historien. Detsamma gäller Marcus Rosenberg. För mig är det ett mysterium att Rosenberg (enligt media?) gjort succé under våren. Jag har ärligt talat aldrig sett den pojken (ja det känns som han är 17 vårar) bra i internationell fotboll. Det sägs att han är snabb och målfarlig men det har jag aldrig sett något av. Han visar noll och ingenting idag också.

* * *

Bloggens omröstningen är avslutad och resultatet ser du till vänster. HIF:aren är nöjd med 20 mille för Razak Omotoyossi så snälla;

KOM MED ETT BUD NU!!!

Idag gjorde han ännu ett mål för Benin i VM-kvalmatchen mot Niger. Priset steg därmed till 20,38 mille...

13 juni 2008

Zlatan på HIF-bloggen

På E-Zine diskuteras landslagsspelarnas insatser mot Grekland om min åsikt kring Zlatan skapar diskussion. Tänkte därför förtydliga min åsikt i fallet "Zlatan Ibrahimovic insats i matchen mot Grekland":

Zlatan stod för ett obeskrivligt mål som nästan bara han kan göra. Ett ruggigt direktskott som borrade sig in i målvaktens högra kryss. Absolut världsklass! I övrigt tycker jag att insatsen från Zlatan var medioker. Ett okey/bra defensivt arbete tillsammans med Larsson men spelet med boll var inte vad vi vant oss att se från Zlatan.

Efter ovanstående beskrivning har jag därför svårt att se Zlatans insats som lysande. Det är min åsikt. Någon påstår att hans insats är ursäktad av att han hade "en långhårig stark grek som ett jävla plåster under i stort sett hela matchen". Nog trodde jag att det ingick i spelet...

Zlatan är redan en av våra största spelare genom tiderna. Han avgör matcher när man minsta anar det och kombinationen med smarta Larsson är antagligen bland det ruggigaste som ett svenskt landslag någonsin har skådat. Nästan i klass med Larsson-Shelton... ;)

Jag hoppas på ett par likadana strutar från Zlatan imorgon. Gör han det så får han gärna vara "medioker" igen.

12 juni 2008

Så illa tippat var det väl inte?

Hittade mitt allsvenska tips inför säsongen och tänkte såhär i halvtid (nja, men nästan...) ta mig en närmare titt på min förmåga att förutse tabellen.

Mitt tips på Svenskafans i mars 2008 (nuvarande placering inom parentes):

1. AIK (3)
2. Kalmar FF (1)
3. Helsingborgs IF (5)
4. IFK Göteborg ( 4)
--------------------
5. Malmö FF (7)
6. IF Elfsborg (2)
7. Djurgårdens IF (8)
8. Hammarby IF (6)
9. Halmstads BK (9)
10. Gefle IF (14)
11. Örebro SK (13)
12. IFK Norrköping (16)
13. Trelleborgs FF (12)
--------------------
14. GIF Sundsvall (15)
--------------------
15. GAIS (10)
16. Ljungskile SK (11)

Halmstad någonstans i mitten och rätt lag ovanför och rätt lag nedanför. Ett helt okey tips i nuläget även om tipset såklart gällde allsvenskan efter 30 omgångar, inte efter 11. Norrköping och Gefle har överraskat mig negativt och Elfsborg, GAIS och Ljungskile har gjort det bättre än jag trodde.

HIF ligger två placeringar sämre än mitt tips och det är faktiskt en liten missräkning. Spelmässigt har HIF dock överraskat positivt och eftersom våren avslutades i dur (tre segrar på de fyra senaste matcherna) har man ändå bra känslor i kroppen inför den långa höstsäsongen.
1 juli till den 31 augusti är givetvis 62 mycket viktiga dagar och där tror jag att mycket avgörs. Känns skönt att JJ ännu en gång är vår "nyckelspelare"!

11 juni 2008

Olsson - läktarens målfarligaste spelare!

HIF:s U21-lag fortsätter att imponera och toppar nu den södra gruppen av U21-allsvenskan med 16 poäng på sju matcher. Kalmar FF skuggar med full pott efter endast fem matcher.

Igår besegrades topplaget Halmstads BK på bortaplan efter underläge i paus. Slutresultatet blev 4-1 till HIF efter en stark andra halvlek. Fredrik Olsson blev tremålsskytt och Martin Kolar gjorde HIF:s fjärde mål. Olsson är glödhet i U21-laget men är ändå hästlängder från HIF:s startelva. Personligen hade jag gärna sett en utlåning till Mjällby för Olsson. Det hade gynnat alla parter, förutom U21-laget då...

Anmärkningvärt från truppen är att Holmqvist, Svanbäck och framförallt Oscar Berglund är tillbaka efter frånvaro. Dessutom deltog Henrik Fribrock som normalt är utlånad till Ängelholms FF.

Nedanstående lag är endast en gissning utifrån truppen på hif.se.
Oscar Berglund
Kamal Barny-Samir Beloufa-Marcus Nilsson-Johan Falkesäter
Mathias Unkuri-Henrik Fribrock-Kristian Eriksson-Martin Kolár
Fredrik Olsson-Rasmus Jönsson

Christopher Nilsson-Jacob Thordson-Samuel Aziz-Fredrik Svanbäck-Tobias Holmqvist

På tisdag den 17 juni klockan 17.00 möter U21-laget obesegrade Kalmar FF på Olympia. Ren seriefinal. Var på plats!

10 juni 2008

Några korta reflektioner efter Sverige-Grekland

HIF:s gåva till världsfotbollen är såååå säker med bollen. Två passningar löste upp europamästarnas försvar och Sverige fick en kanonöppning på EM. I slutet var Larsson så slutkörd att han knappt kunde röra sig. Matcha honom lugnt Lagerbäck! Vi har GAIS hemma den tredje...

* * *

Media, fotbollssupportrar och Svenssons kan fortsätta klaga på Lagerbäcks laguttagningar. Krabban hit och gubben Alexandersson dit men faktum är att landslaget når resultat och det är vad det handlar om. I morse när jag skrev min troliga startelva hoppades inte jag heller på Daniel Andersson och Niclas Alexandersson men jag satt av erfarenhet lugn i min stol. Lagerbäck har mitt fulla förtroende. Mannen är omänsklig gällande fingertoppskänsla! Idag visade han det ännu en gång.

* * *

Vilken strut Zlatan, vilken strut!

* * *

Sedan förstår jag inte varför Larsson ska lägga frisparkar. När han stiger fram i HIF lutar jag mig tillbaka och plockar ludd från naveln. Jag vet att det inte är någon målchans och detsamma gäller här i landslaget. Larsson har det mesta men HAN ÄR INGEN FRISPARKSLÄGGARE!

* * *

Underbar inledning av EM, sedan får alla halvdanskar säga vad de vill! ;)

Hoppsan...

...jag spikade visst Sveriges elva redan i morse!

Silly Season, Silly eller bara Season?

Jag skrev följande inlägg för en knapp vecka sedan:

http://helsingborgsif.blogspot.com/2008/06/ehh.html

Ser nu att HD:s "silly-gäng", eller ska vi kalla dem "season-gänget", lagt till följande på sitt avskedsinlägg:

"P.s Som ni kanske märkt så har det varit mer en seasonblogg än “silly” då vi varit igång under våren, men vi hoppas att det funkat ändå."

Hahaha! Visst har det funkat och ni är hjärtligt välkomna tillbaka till bloggvärlden efter EM. Samtidigt är det skoj att ni hårdbevakar min blogg och därmed indirekt kunde svara på mitt inlägg.

Eller vad säger du Tomas? Du kanske inte jobbar på det sättet...

;)

PS. Nästa gång kan ni svara direkt på bloggen. DS

EM-upplägget är en parodi (men ikväll smäller det)!

Jag satt och tittade på Holland-Italien igår och jag måste säga att Holland ser riktigt bra ut. Italien kom visserligen inte upp i sin normala standard men kanske var det Van Bastens pojkar som gjorde det.

* * *

Tittar man närmare på spelschemat så ser man att ettan och tvåan i Sveriges grupp får möta de lag som går vidare från "dödens grupp" (Holland, Italien, Frankrike och Rumänien). Holland skulle därmed vara en trolig motståndare i kvartsfinalen om nu Sverige lyckas gå vidare. Tufft!

Studerar man sedan semifinallottningen så märker man att EM är uppdelat i två halvor totalt avskilda från varandra. Två lag från samma grupp tvingas alltså möta varandra redan i en semifinal igen. Parodi!

Portugal, Tjeckien, Schweiz, Turkiet, Tyskland, Kroatien, Österrike och Polen tävlar alltså i ett annat mästerskap och segraren där får möta nedre halvans mästare. Lite som NHL. Tidigare har det inte varit så och frågan är varför man valt det här upplägget 2008. Jag fattar det inte...

* * *

Jäklar vilken offside på Hollands 1-0 mål igår! Eller inte. Stor eloge till Jens Fjällström som hade koll på den regeln. Jag hade aldrig hört talat om den! Vet många medier som satt lika frågande som Presidenten...

* * *

Ikväll smäller det för Sverige och det ska bli riktigt roligt att se. Jag tror det blir tufft men ska Sverige ha chansen att gå vidare så är det mot Grekland det gäller. Lagerbäck är grym på att mörka elvan men även jag ska göra ett försök. Tror på fyra spelare från den bedrövligt usla, kassa och svaga allsvenskan:

Isaksson
Alexandersson-Mellberg-Hansson-Nilsson
Wilhelmsson-Andersson-Svensson-Ljungberg
Larsson-Ibrahimovic

Med andra ord; de skadefria spelarna med flest landskamper börjar. Det är Lagerbäck-style (men vem kan klandra honom efter alla framgångar)!

* * *

Vad detta hade med HIF att göra? Mnjaaaa, Larsson är ju med... ;)

09 juni 2008

Måndagkväll och en tår i ögat

Såg AMF Pensions (nä, jag är fortfarande inte köpt) reklam inför Holland-Italien ikväll. För mig är den reklamen så jäkla klockren och man känner för grabben som blir gammal och äntligen får en framgång för sin kära förening (låt gå att det handlar om IFK Malmö).

Jag känner igen mig något otroligt och tänker tillbaka på höstdagen 1999 när jag och två övertalade polare tog mina bortresta föräldrars bil och rullade de 30 milen till Göteborg. HIF hade guldläge men med tanke på den tragiska resan till Ullevi året innan vågade ingen ta ut något i förskott. Resten är historia och jag har, precis som grabben i reklamfilmen, fått uppleva det där jag drömde om som liten grabb. Nu drömmer jag om att få känna den där känslan igen...

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen. Det finns många därute som aldrig har känt eller kommer att känna den känsla som reklamfilmen lyckas förmedla. Jag får ärligt talat en tår i ögat av att se den och jag kan bara beklaga att alla inte får/kan uppleva den där glädjen.

Jag vet att många idiotförklarar känslorna för något så simpelt som en fotbollsförening och det får stå för dem. Själv har jag en underbar familj som jag givetvis värdesätter allra, allra högst. Jag bor i villa, har en volvo men känner samtidigt en enorm förutsättningslös kärlek till Helsingborgs Idrottsförening. Inte kan väl det vara fel?

Vi firar 10 000 besök...

...sedan omstarten den 18 maj. Det ger i snitt 450 besök om dagen trots TOTAL lågsäsong gällande HIF. Jag är väldigt nöjd och glad över intresset och jag hoppas på en ökning när allsvenskan drar igång igen om drygt tre veckor.

Tack allihopa och fortsätt att pumpa mig med ris eller ros på pres@live.se. Jag behöver feedback för att känna någon mening med bloggskrivandet.

* * *

För övrigt glömde jag en gammal HIF:are när jag pratade målgörare i helgen.

LUTON SHELTON såklart! ;)

* * *

Märkligt att bloggläsandet från Schweiz har ökat den senaste veckan. Ni ska veta att ni är hjärtligt välkomna!

Benin - Uganda

Bjuder på ett sammandrag från gårdagens drabbning mellan Benin och Uganda. Razak hittar man bland annat vid mål och vid en bedrövlig filmning. Vem kan hitta Mike Sserumagga?

08 juni 2008

Razak gör mål igen!

En helg med väldigt lite blogg och väldigt mycket jobb, sol och trädgårsarbete. Tystnaden kring HIF är total men trots det lever bloggen vidare i allra högsta grad.


Våra afrikaner har spelat fler vm-kvalmatcher i helgen och förhoppnigsvis satte Razak spiken i HIF-kistan när han idag gjorde två mål vid Benins 4-1 seger mot Mike Sserumaggas Uganda. Nu återstår det mest spännande momentet när HIF ska försöka få hem sina afrikaner. Razak kan sitta kvar i djungeln tills budet kommer men övriga HIF:are ska hem så snart som möjligt. Lyckligtvis har man några veckor på sig den här gången...

* * *

Även Olivier Karekezi gjorde mål idag i afrikazonens vm-kval. Segermålet (2-1) kom i sista matchminuten. Förre HIF:aren Marcus Ekenberg bjöd dessutom på ett hattrick när hans Mjällby besegrade Superettans mittenlag Landskrona Bois.

* * *

Vad ska vi begära för Razak? Rösta till vänster. Kanske höjdes värdet idag?