21 februari 2006

Ännu en spelare på provträning!


http://www.hif.se/shownews.asp?newsid=1181

Även den 17-årige anfallaren Mike Sserumagga från Uganda kommer att provträna med HIF. Han dyker upp i slutet av mars och är mer ett namn för framtiden.

Luton Shelton kommer!

http://www.hif.se/shownews.asp?newsid=1180

Luton kommer på provträning redan till helgen och stannar över cypernlägret. Finemang!

Precis som jag skrev igår...

Igår skrev jag:

"Personligen tror jag att inte att det kommer någon central mittfältare före sommaren"

Idag kommer Hans Carell med följande kommentar:

"Magieras hade inte de egenskaper som vi sökte. Sedan har de första matcherna visat att våra egna spelare varit mycket bra på dem positionerna som han var aktuell på"

Då känns det klart att Atiba inte kommer att ersättas. Firma Jakobsson-Eldin-Dahl-Mc kommer att kämpa om de två defensiva mittfältsrollerna (om nu Swärdh envisas med 4-2-3-1). Känns inte helt bra!

20 februari 2006

Vårprogrammet spikat! (nästan...)

Trots att tv-avtalet ännu inte är klart har man "låst" de nio första omgångarna i allsvenskan 2006. Två frågetecken kvarstår dock för HIF:

* HIF-GAIS kan eventuellt flyttas till den 10:e april p.g.a. polisens önskemål.
* Elfsborg - HIF kan eventuellt flyttas eftersom FIFA ställer krav på att alla VM-spelare ska vara tillgängliga fr.o.m. den 15 maj. Är väl ingen vild gissning att Elfsborg får med någon i VM-truppen...

Så här ser det ut:

4 april - tis - 19:00 Hammarby IF-HIF

8 april - lör -16:00 HIF-GAIS

14 april - fre - 15:00 IFK Göteborg-HIF

24 april - mån - 19:00 HIF-AIK

27 april - tor - 19:00 Gefle IF-HIF

2 maj - tis - 19:00 HIF-Östers IF

8 maj - mån - 19:00 Malmö FF-HIF

11 maj - tor - 19:00 HIF-Halmstads BK

15 maj - mån - 19:00 IF Elfsborg-HIF

Sedan väntar uppehåll t.o.m. mitten av juli (Konungens återkomst 16 juli).

Ingen polack...


"HIF har beslutat att inte teckna något kontrakt med polacken Jacek Magiera som provtränat med HIF. Jacek har under en vecka gjort ett antal pass med laget samt spelat en halvlek mot Odense i helgen. Peter Swärdh konstaterar att Jacek är en erfaren spelare med bra meriter, men att hans fysiska status inte var tillräcklig för att göra en rättvis bedömning av hans förmåga."

Så lät det när HIF presenterade sitt beslut angående "Magics" framtid i klubben. Absolut ingen överraskning och frågan är vad som händer nu med mittfältsvakansen. Personligen tror jag att inte att det kommer någon central mittfältare före sommaren, men jag hoppas givetvis att jag har fel. Atiba lämnar ett enormt tomrum efter sig och frågan är om McDonald Mariga kan ersätta kanadicken redan i år. Andy Jacobsson, Andy Dahl, McDonald och Eldin är just nu de fyra seriösa alternativen som balansspelare.

Förresten, visst är det Jaceks autograf!!!