14 november 2006

Silly Season

Först blev Magnus Hedman klar för Chelsea och nu detta... Den här silliga säsongen slår alla rekord!

Ryket jag pratar om är faktiskt inte längre ett rykte utan jag kan bekräfta övergången här och nu; Presidenten har skrivit på för HIF E-zine på svenskafans.com!

Det hela har gått väldigt snabbt. Den första kontakten togs så sent som för en vecka sedan och idag har alltså allt blivit klart. Ska sanningen fram så har Presidenten redan publicerat sin första artikel på HIF E-zine och huvudpersonen säger sig vara mycket nöjd över att vara en del av E-zines proffsiga redaktion.

Vad som händer med "I med- och motgång" är ännu oklart. Det troliga är dock att bloggen kommer att försvinna med tiden.

13 november 2006

Europa, här kommer vi!


Man går fortfarande omkring i ett lyckorus och lär väl göra så åtminstone till tomten ger mig något annat att tänka på. Tänkte reda ut lite frågetecken kring UEFA-cupens nymodigheter. Om inget förändras från 06/07 blir det ungefär såhär:


Juni 2007
Första kvalomgången lottas och det är här HIF går in. HIF kommer att vara ett seedat lag och lottas mot ett lag i den Norra regionen. Motståndarna lär komma från antingen Island, Irland, Estland, Nordirland, Wales, Luxemburg eller Färöarna.

Juli 2007
Första kvalomgången spelas och den andra kvalomgången lottas. HIF har inte varit ute i Europa de senaste åren så är det ytterst tveksamt om man lyckas bli ett seedat lag. Gränsfall men det troliga är ändå att HIF blir oseedat. I år lottades de oseedade lagen mot exempelvis Newcastle, Club Brügge och Bröndby men även lag som Molde, Randers, Odense och Start var möjliga motståndare. Här gäller det att ha tur med lotten!

Augusti 2007
Andra kvalomgången spelas och första omgången lottas. Här blir vi garanterat oseedade om vi lyckats gå vidare. Variationer från stentufft motstånd till tufft. Det är här 16 förlorande Champions league-lag kommer in. Inför lottningsproceduren delas de 80 lagen in i åtta "grupper" med fem seedade och fem oseedade lag. Det finns alltså fem möjliga motståndare inför lottningen. Indelningen är inte geografisk längre.

September 2007
Första omgången spelas.

Oktober - december 2007
Gruppspelet lottas. 40 klubbar är kvar och dessa seedas in i åtta "potter". Om HIF är kvar hamnar vi givetvis i den sista. Ett lag dras från varje pott och bildar femlagsgrupper. Alla möter alla men endast en gång, hemma eller borta. Gruppspelet drar igång i oktober och pågår till mitten av december, då sextondels- och åttondelsfinalerna lottas. I sextondelsfinalen går ytterligare 8 CL-lag in (treorna i CL-gruppspelet).

Februari - mars 2008
Sextondels- och åttondelsfinalerna spelas och kvart, semi och final lottas.

April - Maj 2008
Kvart, semi och final spelas.

12 november 2006

Vi är mästare...IGEN!!!

En underbar dag från början till slut och plötsligt är vi Svenska cupmästare 2006!

Egentligen är matchen inte så mycket att skriva om. Ett fullständigt överlägset HIF kontrollerade tillställningen i 90 minuter. Gefle var helt ofarliga och ska vara mycket glada över att resultatet stannade vid 2-0. Henke var lysande, Andy var suverän och bakåt var det helt stängt. Dessutom har vi ju en viss Luton Shelton på topp...

HIF gjorde en kanonmatch på planen och även de ca 1500 tillresta supportrarna pulvriserade sitt motstånd. Det var mäktigt med detta gigantiska bortafölje. Tänk om det alltid kunde vara såhär på bortaplan...

Personligen är jag överlycklig över att HIF kunde ta hem ännu en titel. Många suckar åt cupen men en titel är en titel och att den dessutom ger europaspel efter många långa år är inget annan än underbart! Spelarna sken ikapp med sol... eehhh var glada och hela föreningen andas en härlig framåtanda. Några tunga år är över och nu är det dags att ännu en gång visa att vi är landets bästa lag, både i allsvenskan och Europa. HIF får antagligen räkna med att vara en av huvudfavoriterna till SM-guldet nästa år. Givetvis kan det hända mycket i vinter men jag blir mycket besviken om styrelsen inte lyckas skapa ett slagkraftigt lag till jubileumsåret 2007.

Mina damer och herrar...;

VI ÄR SVENSKA CUPMÄSTARE 2006 !!!