13 januari 2006

Landslagsläger


Oscar Berglund och Andreas Dahl har under veckan varit på landslagsläger med u-21. En träningsmatch spelades och Andreas Dahl var en av de bättre. Landslaget besegrade Myresjö med 7-0.

Kanske är det så att Dahl går mot sitt genombrott i år. Han är en riktig fighter och har en bra högerdoja. Personligen tror jag att hans speed tyvärr inte räcker till. Men du fär gärna överraska mig Andy!

I veckan som kommer är det dags för Andreas Granqvist att göra a-landslagsdebut. Måtte han inte bli skadad... ;)

Jakten!

http://hd.se/sporten/2006/01/13/nu_jagar_hif_graulunds_ersaettare

— Det kan bli klart om ett par dagar, likaväl som den kan ta några veckor, säger Fredin.


Bechmann och Prica...

"Hmm" är min enda kommentar. Vet egentligen inte vad jag ska tycka.

Gräs eller inte...?

http://hd.se/sporten/2006/01/13/ny_graesmatta_olympia_droejer

http://hd.se/sporten/2006/01/13/men_hif_har_en_plan

I dagens HD diskuteras möjligheterna till en omläggning av Olympias gräsmatta redan till sommaren. HIF jobbar frenetiskt men Helsingborgs stad verkar inte lika sugna.

Det här med gräsmattan har ju diskuterats i flera år och många spelare har påpekat hur usel planen är. Den långa VM-uppehållet skapar ett utmärkt läge att lägga om planen. Dessutom lockar Fredin med att dunka in lite av kapitaltillskottet. Jag tror vi lyckas!

12 januari 2006

Graulund HELT klar

http://www.hif.se/shownews.asp?newsid=1145

Nu är Graulunds övergång till AGF Århus bekräftad.

10 januari 2006

Vilken godbit!

Apropå Ljung...

http://www.aftonbladet.se/sport/9909/13/david.html

Skrattar bäst som skrattar sist!


Hösten och vinterns hackkycklingar i HIF stavas Peter Christiansen och David Ljung. Ni vet "han med den känsliga vänsterfoten" och "Ben Johnson".

PC var ju tänkt som J*****rs ersättare men blandade nonchalant spel med idiotiska passningar. Plötsligt stod HIF där med en oduglig vänsterback som kostar en hel del pengar i lön. Personligen har jag inte gett upp PC ännu. Han kan inte vara så usel som hösten visade oss. Trots allt har han under många år haft en ordinarie plats i "storklubben" ;) FCK. Han kom in i läge där ALLA underpresterade så jag är beredd att ge honom några matchers förtroende till. Men sen...

David Ljung visade verkligen vad som är gemensamt mellan honom och ett kylskåp, eller honom och en danmarksfärja, eller honom och en snigel... Segare fotbollsspelare får man leta efter. Tyvärr hjälper det inte alltid att David är väldigt brytningssäker och stark på huvudet både offensivt och defensivt. Snabbhet är så mycket i dagens fotboll så han räcker inte till, tyvärr. Sedan hör man en del om att David ska vara den mest seriösa spelaren i truppen. Kommer först till träningarna och är alltid väl förberedd.

Jag ser helst att han säljs! Men man vet aldrig;

Skrattar bäst som skrattar sist!

Hur ska Atiba ersättas?


Allt tyder på att även Atiba Hutchinson lämnar HIF i vinter. HIF arbetar hårt för att slippa att ännu ett bosmanfall lämnar klubben. Atibas kontakt går ut efter säsongen och givetvis är 10-12 mille bättre än noll. Problemet är bara att Atiba blir svår att ersätta.

"Hutch" är en nyckelspelare i HIF anno 2006 men tyvärr är jag helt övertygad om att han lämnar. FC Köpenhamn har visat seriöst intresse och Atiba har talat varmt om "storklubben" FCK...

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,759635,00.html

V-I-D-A-R-E-F-Ö-R-S-Ä-L-J-N-I-N-G-S-K-L-A-U-S-U-L-!!!

08 januari 2006

På jakt efter en striker...


Graulunds lämnar och nu börjar jakten på anfallare.

Rade Prica - Hans namn har nämnt under en lång tid och klart är att HIF försöker knyta honom till sig. Kontraktet går ut till sommaren och Hansa Rostock har vägrat att sälja honom. Rade vill själv till HIF. Gratis eller billig så slår vi till! Annars ingen stjärna.

Milan Burgic - slovensk landslagsman (u-21) Har bra meriter men är givetvis en chansning. Verkar inte vara ett troligt nyförvärv längre.

Tommy Bechmann - dansk hjälte som var rejält hyllad i danka ligan innan han lämnade för Bochum (känns det igen ;). Har misslyckats i Tyskland och sitter nu på utgående kontrakt. Helt klart värt att testa!

Sedan har jag hört rykten om en Henrik Larsson också. Hittar dock ingen spelare med ett sådant namn... ;)

Graulund klar för AGF!


Enligt dagens HD har HIF och AGF Århus äntligen kommit överens om Peter Graulunds övergångssumma. Affären är ännu inte bekräftad men HD påstår att PG presenteras under måndagen. Troligtvis får HIF ca 3,5 miljoner kronor ( 2,8 mille till Sänga-Bengt/bolaget och 700 000 till HIF).

Detta gör att vi nu endast har Gustav Andersson och Olivier Karekezi som forwards.