14 april 2006

IFK - HIF 2-2

Tack Kentaro! Tack Canal Plus! Tack för poängen!

Helt underbart att jag fick se matchen! Nu vore det väl förjävligt om inte avtalet är klart om 10(!) dagar när HIF tar sig an AIK på Olympia.

Matchen då...nåja, ännu en match blir HIF totalt utspelade och ännu en gång kommer man undan med blotta förskräckelsen. När HIF gjorde 2-0 efter sjutton minuter började min pessimistiska sida att hänvisa till den 20 juni 2005 när Djurgården vände ett 2-0-underläge till 5-2. Motstånd? Givetvis HIF, det enda laget i världen som kan klappa igenom så totalt! Idag lyckades IFK på något sätt att misslyckas med att förvalta HIF:s bjudningar. En straff träffade Lisebergskaninen i huvudet och några frilägen träffade Daniel Andersson. DA som för övrigt ännu en gång gör en stabil insats. Vågar inte tänka på hur tabelläget hade varit med Conny Rosén eller Fredrik Larsson i kassen...

Backlinjen irrar omkring och hur två två så stabila namn som Granen och Jakobsson kan bli ett så förvirrat mittbackspar är oförklarligt. Wahlen är för en gång skull osäker och någon vänsterback har vi ännu inte hittat. Idag fick Björck och August var sin halvlek och var... sådar (nu var jag snäll).

På mittfältet var Mariga ok men hur Andreas Dahl kan platsa i ett lag med toppambitioner (?) är för mig ofattbart. Babis gör en ok första halvlek men är inte vän med bollen och byts ut mot Eldin. Någon skillnad? Nä! Svanbäck sprang men blev ändå uppsnurrad av Alexandersson miljontals gånger.

På topp fanns matchens bästa HIF-utespelare Olivier Karekezi. Härligt! Slutligen sprang en gammal figur uppe på topp. Han var bättre än sist men sanslöst ofarlig i boxen. Hoppas Luton Shelton spelar mot AIK. Han kan omöjligt vara sämre.

Jaha, 2006 liknar 2005 och ni vet hur det gick när Fru Fortunas kvot var fylld. Årets räddning stavas VM-uppehåll och jag hoppas verkligen att HIF har hyfsat häng om en månad (!) när vårsäsongen summeras. Jag har pratat om att HIF behöver 15 poäng efter nio omgångar och det målet ser inte omöjligt ut. Jag är nöjd med poängutdelningen efter tre omgångar. Vi har faktiskt mött två guldaspirander borta och har dessutom tvålat till (hahaha) allsvenskan stora överraskning hemma. Problemet är att det har varit bedrövligt illa i de två matcher som jag har sett i år (och då har jag inte sett årets enda förlustmatch...).

Har vi bara hyfsat häng så kan man väl drömma om en nystart i sommar. Det ryktas om att en manager är klar och att Swärdh då får rikta in sig på träningar. Hasse Backe nämns och det finns INGEN som hade varit lyckligare än mig om han hade tagit över. Lägg till Henke och en ny vänsterback så blir jag gamla vanliga Presidenten igen. Jag brukar nämligen inte vara så här negativ... tror jag...

Herren hör min bön!!!

http://www.svenskafans.com/fotboll/hif/artikel.asp?id=122125

Svart i rutan...


Ingen match för mig i dag och jag blir så j-la besviken. Här har man fixat ALLA möjliga kombinationer för att kunna se HIF:s matcher. Viasat, Canal digital eller vilka fan som helst kan köpa rättigheterna. Jag bryr mig inte, bara någon köper! Pallar inte med Radiosporten idag igen. Grrrr!!!

HIF då? Ja det är samma gamla startelva som vanligt. Kontinuitet vettu.

09 april 2006

Seger mot Gais!

HIF - GAIS 1 - 0
Målskytt: Olivier Karekezi

HIF gör en hyfsad första halvlek och leder välförtjänt i paus. Andra halvlek tar GAIS över och är fullständigt överlägsna. HIF har änglavakt när de lyckas vinna med matchens enda mål.

Redan 10 minuter in i andra halvlek ser 10000 åskådare att HIF håller på att tappa matchen. Swärdh står kvar med armarna i kors och gör inget för att väcka spelarna. Tjugo minuter senare vaknar han till liv och byter ut Babis till förmån för Eldin. Bravo! Eldin gör ett okey inhopp.

Trots den mediokra laginsatsen (som delvis kan skyllas på åkern) blev jag förälskad igår. Förra året såg jag en stjärna på en av de defensiva mittfältsplatserna; Atiba Hutchinson. Hans insatser under stora delar av 2005 är det bästa jag har sett med en HIF-tröja. Igår föddes Atibas ersättare för mig. McDonald Mariga heter han och är ett fysiskt praktexemplar trots sina endast 19 år. Han har alla förutsättingar att bli lika bra som Atiba och det är bara att ge Swärdh och Carell en eloge för det här fyndet. Min optimism säger dock att HIF "glömmer" att förlänga kontraktet och därför tvingas ge bort honom som bosman sommaren 2009. I bästa fall kanske han kan säljas inför säsongen 2009 för ca 1,2 mille. Varför jag tror detta? Räcker Jonson, Krullet, Råttan och Atiba som svar?

Mariga var outstanding igår. Klart bästa HIF:are!

Lysande:
Mariga och DA

Bra:
Wahlen, Eldin, Olle

Ok:
Andy J, Andy D, Svanen

Dålig:
Björck, Granen, Babis, Gustav

Usel:
Augustsson

En sak till; visst är spelsystemet en bov i dramat men det hade varit bättre om HIF hade haft en forward som vinner NÅGON man-mot-man-duell. Gustav vann noll, null, zero, nada och det kan man f*n inte lasta Swärdh för. Tanken med spelsystemet är ju att forwarden ska suga åt sig någon boll för att kunna etablera ett anfallspel. Gustav vann INGEN löpduell!