21 oktober 2006

Drömma får man väl...

2006-10-22

Malmö FF - Gefle IF 1-2
Helsingborgs IF - Örgryte IS 3-0
Djurgården - BK Häcken 1-2
GAIS - Östers IF 0-1

HIF - ÖIS

Det täta matchandet går vidare och näst på tur står bottenlaget Örgryte. ÖIS har mycket att spela för och kommer att vara riktigt taggade imorgon eftermiddag. HIF kommer med en handfull stora avbräck och inte mindre än 4 spelare ur startelvan kommer att missa matchen (Wahlen, Miranda, Babis och Luton). Lägg till att ett antal av ersättarna också saknas så förstår du att det blir problem.

Tamboura gör sin riktiga debut och spelar vänsterback. Det ska bli otroligt intressant att få se malesen "in action". De korta inhopp han gjort har visat upp en kraftfull och kvick spelare som är stenhård i kroppen och som dessutom verkar ha en bra vänsterfot.

Rönnen spelar högerback och det är det väl inte så mycket att snacka om. En tung försvagning dock. Olle ersätter Babis som höger yttermittfältare och faktum är att det var på den positionen han fick göra ett inhopp i torsdags. Jag är tveksam till om Olle verkligen kan göra ett bra jobb som yttermittfältare. Löpningar är ju inte hans stryrka...

På topp ersätts Luton med Gustaf Andersson. Att ersätta Luton blir inte lätt men Gustaf är en rutinerad och klok anfallare som jag tror kommer att funka bra tillsammans med Henke.

Sammanfattningsvis är HIF riktigt försvagat imorgon. Fyra tunga positioner är utbytta och än mer orolig blir man när man tittar på avbytarbänken:

Oscar (22), Landgren (17), Kacaniklic (18), Åström (19), Holmqvist (18)

Idel MYCKET intressanta namn som jag verkligen vill se mer av. Bara inte allihopa i samma match... :/

Äsch, det går säker alldeles utmärkt. Unga hungriga spelare är bättre än äldre slutkörda. Jag hoppas på en urladdning i första halvlek och ett genombrott av någon "junis" i andra. Ska jag vara realist så tror jag på en tuff match. ÖIS är betydligt bättre än tabellen visar och på plan finns en spelare som FCK lagt upp enorma pengar på (betydligt mer än vad de lade på "Gud"). HIF är kraftigt försvagat och är inne i en tuff period med många matcher.

KOM IGEN HIF!!!

20 oktober 2006

Eldin till IFK Göteborg?

Tv4 placerar idag Eldin Karisik i IFK Göteborg. Det skulle kännas precis som när Martin Fribrock blev klar för HBK. Fullt förståeligt men ändå "satan också"!

Eldin är en duktig fotbollsspelare men har har egentligen aldrig slagit igenom på riktigt. För tre-fyra år sedan trodde jag att han skulle bli en framtida a-landslagsspelare men skador och annat har satt stopp för utvecklingen. Han är teknisk, finurlig och kvick på mindre ytor samtidigt som hans kropp är ungefär lika hållbar som en ballong i en rosenbuske.

Eldin är HIF:are sedan barnsben och lämnar nu som bosman. Det börjar bli en tradition för HIF-spelare att lämna föreningen utan ersättning men i det här fallet kan man inte hetsa upp sig för mycket. Eldin hamnar i "Fribrockfacket" i och med att han inte platsar i laget. Jag förstår att han behöver en ny utmaning men varför kan han inte flytta till en "ickekonkurrerande" klubb som Odense, Viking eller Brann? Han slår säker igenom om det blir IFK för honom...

Största svikarna på 2000-talet

1. Christian Järdler - fy fan
.
.
.
.
156. Christoffer Andersson och Mattias Lindström
157. Mikael Gustavsson (Rosén)

På 90-talet fanns en del tomtar också. Eller vad sägs om exempelvis Fursth och Jonson?

11 november

http://www.svenskfotboll.se/t3cupta.aspx?WCI=wiFixtureList&TournamentId=35997


Svenskfotboll.se har precis uppdaterat hemsidan och bekräftat att finalen spelas på Råsunda den 11 november klockan 16.00!

HIF räknas som bortalag.

CUPFINAL!!!

Vi är där! HIF har tagit sig till cupfinal och chansen till Europa lever i allra högsta grad. Öster besegrades med 3-0 i en match som egentligen inte var speciellt lysande... Det viktiga var dock segern och nu väntar Gefle på Råsunda den 11 november.

YES!

Öster hade sina chanser och med marginalerna på sin sida kunde de gjort ett ledningsmål i första halvlek. HIF var dock det bättre laget och i andra halvlek skapade Öster egentligen ingenting.

YES!

Henke gör en bra match även om han missar ett par fina lägen. Andy Jakobsson styr spelet med ett härligt lugn och Luton spurtar till sig ett par fina chanser ur ingenting. Backlinjen riktigt virrig i första halvlek.

YES!

Tyvärr tvingades Miranda utgå i paus. En befarad hjärnskakning var orsaken. Det troliga är därmed att även han missar ÖIS hemma på söndag. Wahlstedt, Babis och Luton är ju avstängda. Publiken då? 8397 åskådare tycker jag är helt okey en kylig torsdagskväll. Ni kommer väl ihåg gårdagens publiksammanställning av årets cupmatcher? Nu ser den ut så här:

1 - 9130 Hammarby - HIF
2 - 8397 HIF - Öster
3 - 6328 HIF - Elfsborg
4 - 4160 HIF - Degerfors
5 - 2580 Djurgården - GAIS

Tror det blir svårt för cupfinalen att ta sig upp i topp. Gefle har visserligen ganska nära till Råsunda men är ingen känd publikmagnet. Flertalet HIF:are lär åka upp men det lär inte bli samma vallfärd som Häcken borta -98 (8-9000 HIF:are) och IFK Göteborg borta -99 (10-11000 HIF:are).

YES!

19 oktober 2006

Slutspurten!

IF ELFSBORG 43 poäng + 7 = 50
Hammarby (b) 1p, Gais (h) 3p, Helsingborg (b) 0p, Djurgården (h) 3p.
----------------------------------------------------------------------
AIK 41 poäng + 5 = 46
Halmstad (b) 0p, IFK Göteborg (h) 1p, Gais (b) 3p, Malmö FF (h) 1p.
----------------------------------------------------------------------

HELSINGBORGS IF 35 poäng + 10 = 45
Örgryte (h) 3p, Kalmar FF (b) 1p, Elfsborg (h) 3p, Häcken (b) 3p.
----------------------------------------------------------------------
IFK GÖTEBORG 35 poäng + 8 = 43
Kalmar FF (h) 3p, AIK (b) 1p, Malmö FF (b) 1p, Halmstad (h) 3p.
----------------------------------------------------------------------
HAMMARBY IF 33 poäng + 10 = 43
Elfsborg (h) 1p, Häcken (b) 3p, Gefle (h) 3p, Öster (b) 3p.
----------------------------------------------------------------------
MALMÖ FF 34 poäng + 8 = 42
Gefle (h) 3p, Öster (b) 3p, IFK Göteborg (h) 1p, AIK (b) 1p.
----------------------------------------------------------------------
DJURGÅRDENS IF 33 poäng + 9 = 42
Häcken (h) 3p, Örgryte (b) 3p, Öster (h) 3p, Elfsborg (b) 0p.
----------------------------------------------------------------------
KALMAR FF 32 poäng + 7 = 39
IFK Göteborg (b) 0p, Helsingborg (h) 1p, Halmstad (b) 3p, Örgryte (h) 3p.


OBS. Hammarby kan, via överklagan, tilldelas 3 poäng till.

Mjölkkossan!!!

I årets svenska cup har hittills 94 matcher spelats. HIF har deltagit i fyra av dem och trots att TV valt att sända tre av HIF:s fyra matcher så är det HIF som dominerar publikligan TOTALT!

De fem högsta publiksiffrorna i årets cup:

1 - 9130 Hammarby - HIF

2 - 6328 HIF - Elfsborg

3 - 4160 HIF - Degerfors

4 - 2580 Djurgården - GAIS

5 - 2575 AIK - Hudiksvall


Ikväll spelas de båda semifinalerna och man får ju hoppas att även matchen på Fredrikskans kan ta sig in på listan, trots att inte HIF spelar där...

PS. Till matchen mellan HIF och Öster är ca 8000 biljetter sålda. DS

18 oktober 2006

1 dygn kvar!

Imorgon vid den här tiden spelas cupsemin mellan HIF och Öster. Hos mig har pulsen redan börjat gå upp. Personligen är jag hyfsat säker på att HIF vinner och det brukar sällan vara ett gott omen. Hoppas verkligen inte att våra hjältar underskattar smålands rödblåa lag.

Laget släpptes i eftermiddag och det är full satsning från Team Baxter. Alla spelare är disponibla vilket innebär att starkast möjliga elva spelas.

DA
Wahlen-Granen-Björck-Miranda
Babis-Andy-Mariga-Svanen
Luton-Henke

Avb: Oscar-Rönnen-Landgren-Olle-Gustaf

Intressantast på bänken är utan tvekan Andreas Landgren som trots sin ringa ålder (född -89) tar plats i en toppad HIF-trupp. Ett par år har det snackats om Andreas talang och många påstår att han är en blivande stjärna. Det är givetvis för tidigt att påstå något sådant men att han har talang råder det inget tvivel om. Han är lagkapten i P17-landslaget och är inte sällan målskytt trots att han mestadels spelar i backlinjen. Andreas Landgren är för övrigt son till den gamle HIF-hjälten Sven-Åke Landgren.

Imorgon smäller det alltså och om ni har möjlighet så var på plats på Olympia!

Snalla HIF...

VINN!!!

17 oktober 2006

Lutons dagar är räknade...

I dagens HD publiceras en artikel (http://hd.se/sport/2006/10/17/hetaste-silly-season-ryktet-till/) som berättar att en Premier League-klubb samt ytterligare två i division 1, varav den ena är Derby, följer Lutons utveckling i HIF. Lutons säsong har varit lysande så intresset från utlandet kommer knappast som en överraskning.

I artikeln nämns 1,5 miljoner pund (15—22 miljoner kronor) som en tänkbar summa. För mig känns 20 miljoner knappast okej. Killen är 20 år och är bofast i jamaikanska landslaget. Han öser in mål i HIF och har ett kontrakt i tre år till. HIF har inte heller någon pengabrist (längre).

Fallen Atiba (måste sälja innan kontraktet går ut) och Alvaro (akut pengabrist) lär därför inte bli aktuella. Jag hoppas verkligen att HIF är tuffa den här gången. Skänk inte bort Luton till en klubb i någon andraliga!

Samtidigt är det en balansgång för en sur och irriterad Luton Shelton lär ju inte prestera sitt bästa. Jag kan också komma på ett par faktorer som drar ner priset; dels är han icke-EU spelare och sedan är det det här med hans skador...

HIF bör hur som helst ha gjort en lysande affär med Luton. Köptes i somras för 1-3 miljoner (?) och säljs efter ett halvår för 25-30 mille. Det var bara en sak till;

V-I-D-A-R-E-F-Ö-R-S-Ä-L-J-N-I-N-G-S-K-L-A-U-S-U-L!!!

PS. Daniel Nannskog till HIF är knappast värt att kommentera... ännu... DS

16 oktober 2006

Dessa varningar...

Hur löser vi nästa omgångs avstängningsbild? (Nä, det är inte Swärdh som skriver)

Grundelvan har tre luckor i nästa omgång och dessa måste fyllas. Det gäller högerback, höger yttermittfältare och en forwardsplats.

Wahlen ersätts rimligtvis med Rönnen. Alternativen är Jakob Augustsson eller att flytta över en vänsterfotad Tamboura.

Luton ersätts givetvis av Gustaf eller Olle, dvs två av mina hackkycklingar. Åström lär inte bli aktuell för en startplats men kanske på bänken. Personligen vill jag se Gustaf bredvid Henke. Mer rörelse, smartare och bättre form (tror jag...).

Babis blir svårare att ersätta rakt av. Eldin Bosman är småskadad och kanske inte aktuell för spel. Imad utlånad. Kanske blir Zaim aktuell eller så placeras Gustaf som yttermittfältare. Kvar finns ju också Dahl. Nä, min lösning är annorlunda. Lyft över Svanen till höger och stoppa in Tamboura som vänster yttermittfältare.

Detta skulle innebära:

DA
Rönnen-Granen-Björck-Miranda
Svanen-Andy-Mariga-Tamboura
Henke-Gustaf

Oscar-Augustsson-Landgren-Dahl-Åström

Vad säger ni om detta?

Oavgjort i toppmötet

Det blev ingen seger borta mot AIK. En övertidspoäng lyckades man däremot kämpa till sig.

Nu är guldchansen borta och siktet är helt inställt mot torsdagens cupmatch mot Öster. Jag vill se en jäkla tändning då och som jag ser det finns det bara tre faror inför den matchen:

  1. Underskattning
  2. Speedkulan Bennett
  3. Zavadils tillslag på bollen (hörnor/frisparkar)

Klarar HIF de här punkterna så blir det final på Råsunda den 11 november!

Laget:

DA

Wahlen-Granen-Björck-Miranda

Babis-Andy-Mariga-Svanen

Luton-Henke

Avb:

Oscar-Rönnen-Tamboura-Dahl-Gustaf

Samtidigt kan man drömma om att HIF leder med 3-0 i paus och att vi då kan börja förbereda oss inför ÖIS-matchen tre dagar senare. Antingen väljer Baxter då att testa spelare på de avstängda spelarnas positioner (Wahlen, Babis och Luton är avstängda mot ÖIS) eller vilar han slitna/småskadade spelare. Men, men...matchen kan även bli en repris på kvartsfinalen...