17 oktober 2006

Lutons dagar är räknade...

I dagens HD publiceras en artikel (http://hd.se/sport/2006/10/17/hetaste-silly-season-ryktet-till/) som berättar att en Premier League-klubb samt ytterligare två i division 1, varav den ena är Derby, följer Lutons utveckling i HIF. Lutons säsong har varit lysande så intresset från utlandet kommer knappast som en överraskning.

I artikeln nämns 1,5 miljoner pund (15—22 miljoner kronor) som en tänkbar summa. För mig känns 20 miljoner knappast okej. Killen är 20 år och är bofast i jamaikanska landslaget. Han öser in mål i HIF och har ett kontrakt i tre år till. HIF har inte heller någon pengabrist (längre).

Fallen Atiba (måste sälja innan kontraktet går ut) och Alvaro (akut pengabrist) lär därför inte bli aktuella. Jag hoppas verkligen att HIF är tuffa den här gången. Skänk inte bort Luton till en klubb i någon andraliga!

Samtidigt är det en balansgång för en sur och irriterad Luton Shelton lär ju inte prestera sitt bästa. Jag kan också komma på ett par faktorer som drar ner priset; dels är han icke-EU spelare och sedan är det det här med hans skador...

HIF bör hur som helst ha gjort en lysande affär med Luton. Köptes i somras för 1-3 miljoner (?) och säljs efter ett halvår för 25-30 mille. Det var bara en sak till;

V-I-D-A-R-E-F-Ö-R-S-Ä-L-J-N-I-N-G-S-K-L-A-U-S-U-L!!!

PS. Daniel Nannskog till HIF är knappast värt att kommentera... ännu... DS

Inga kommentarer: