19 januari 2006

Kanske blir det Kevin...


Utan att ha några bekräftade uppgifter så känns det verkligen som att HIF är en av de klubbar som har förhört sig angående Kevin Amuneke. Klart är att han lämnar BoIS och han passar väldigt bra in på "Säng-Bengts" krav, dvs ung, utvecklingsbar samt god möjlighet till lönsam vidareförsäljning. Dessutom är Amuneke en spelare med speed som med glädje går i djupet. Det är just detta som Swärdh letar efter.

På minuskontot finns hans humör och "obekväma" uppförande. Men... vem hade inte reagerat så i förorten Landskrona...!?

David Ljung provtränar med Padova!!!



http://www.hif.se/shownews.asp?newsid=1152

Det här är ju för bra för att vara sant! David Ljung provtränar för en italiensk serie-C klubb! Om vi får pengar för honom tror jag att det blir ett bra år trots allt. Plötsligt frigörs en plats i truppen vilken bör innebära att två anfallare och en mittfältare kommer att inhandlas i jan-feb.

Nåja... problemet är ju att han ska provträna också. Hoppas Padova bara tränar nickar hela helgen. Ingen löpning tack!!!

16 januari 2006

Så är han förlorad...



Idag blev det officiellt att Atiba Hutchinson lämnar HIF för "storklubben" FC Köpenhamn. För mig är det blandade känslor eftersom man trots allt måste vara nöjd med att inbringa ca 10 mille för en spelare som kan lämna som bosman om mindre än ett år. Samtidigt var hans värde betydligt högre i somras. Atiba kommer att lämna ett GIGANTISK tomrum efter sig.

För ett år sedan när ryssarna ville ha honom så ville jag helt klart bli av med "Hutch". Atiba version 2004 var nämligen usel och 8 mille för honom var då en gåva från ovan. Ett halvår senare utbrast jag: "det här är den bästa spelaren som jag har sett i HIF:s vackra tröja". Detta uttalande står jag faktiskt fortfarande för trots att hösten inte var speciellt bra. Under Atibas första halvår 2005 var han nämligen outstanding i HIF. Det var han som drev laget, både offensivt och defensivt. Det var han som gjorde målen och det var han som ständigt gav 100 procent. Atibas högstanivå är magisk jag tror att han kan bli en riktigt stor spelare. Dock måste man säga att det inte är så lysande att prestera endast 25 % av sin tid i klubben.

Med rätt omgivning kan definitivt Atiba lyckas. Hoppas bara att HIF har förhandlat fram en rejäl:

V-I-D-A-R-E-F-Ö-R-S-Ä-L-J-N-I-N-G-S-K-L-A-U-S-U-L!!!