18 februari 2006

Odense - HIF 0 - 1

HIF besegrade idag Odense (OB) som för närvarande ligger fyra i SAS-ligan. Gustaf Andersson gjorde målet och han var tillsammans med Dahl bäst i HIF. Även McDonald Mariga och Andreas Granqvist gjorde en bra match. Provspelande polacken Jacek Magiera har vi förhoppningsvis sett för sista gången...

Startelva: Daniel Andersson, Jakob Augustsson, Andreas Granqvist, Andreas Jakobsson, Oskar Rönningberg, Andreas Dahl, McDonald Mariga, Fredrik Svanbäck (71), Olivier Karekezi (ut 46 - in 71), Imad Khalili (84), Gustaf Andersson (71)
Avbytare: Jacek Magiera (46), Fahrudin Karisik (71) Alexander Zaim (84)

Reggae på Olympia?


Trots värvningen av Henke fortgår jakten på en anfallare och en mittfältare. Rade Prica meddelar i dagens HD att han mer än gärna spelar med Henke i sommar. Mitt tips är att han snart är HIF:are igen. Absolut senast efter VM.

Ett intressant rykte dök upp samma dag som Henke presenterades. Luton Shelton är mannen som det ryktas om och det verkar klart att HIF kämpar för att få honom till klubben. Luton tillhör klubben Harbour View som leder den inhemska ligan. Han är jamaicansk landslagsforward född 1985 och rapporterna säger;

"A very fast and fearless player with excellent goal scoaring abilities. Luton has represented Jamaica at the Under 17,20 and 23 levels and now the senior team."

Jag tycker att Luton Shelton verkar mycket intressant. Jag erkänner att jag är svag för snabba spelare men även hans målstatistik verkar bra. Jag vill ha en "speedkula" på topp och kanske kan Luton vara lösningen. Enligt vissa källor har HIF visumkrångel men jag hoppas att det löser sig inom kort.

16 februari 2006

Henrik Larsson klar för HIF!!!


Så är det äntligen bekräftat att Henke kommer hem till HIF och Olympia igen. Kontraktet gäller från sommaren 2006 till 2007 års utgång med en option på ytterligare ett år.

Tröja nummer 17 blir Henkes!

It´s a beautiful day...

13 februari 2006

Polack på träning och Diego...!?


Idag gjorde den 29-årige polske mittfältaren Jacek Magiera sin första träning med HIF. Han ska stanna en vecka och rapporterna från dagens träning verkar hyfsade.

Samtidigt ryktas det om att nye Maradona är på väg till HIF. Antagligen är det ett napp från sydamerikaresan i vintras. Sanning? Vad vet jag! Den som lever får se...

Ingen Ari i HIF!

HIF valde att tacka nej till brassen Aris tjänster. Summan på 3 mille har antagligen avskräckt eftersom Ari knappast imponerade under de två matcher som han fick chansen.

Personligen kan jag knappast uttala mig eftersom jag inte ha sett honom spela. Rykten gör dock gällande att Ari var Kalmar FF:s "stjärnbrasse" som det ryktades om för någon månad sedan. Nu lär han därmed bli aktuell för Kalmar igen och antagligen slår han väl igenom där och säljs för 58 mille om ett år...

Rapportör till aik.se

Har under försäsongen varit rapportör till AIK:s officiella hemsida. Varje vecka avläggs en rapport och allt hittar ni på:

http://www.aik.se



Den här veckan blev jag även intervjuad av aik.se och deras sammarbetssida "Exilgnagare".

Om ni är intresserade så finns intervjun på:

http://www.exilgnagare.com/