05 oktober 2006

Landskampsuppehåll

Jaha, då var det dags för landskampsuppehåll. Det täta matchandet för HIF tar en paus och så gör även jag. I natt flyger jag till Grekland för att vila upp inför den täta avslutningen:

14/10 AIK - HIF
19/10 HIF - ÖSTERS IF (Svenska Cupen)
22/10 HIF - ÖRGRYTE IS
26/10 KALMAR FF - HIF
29/10 HIF - IF ELFSBORG
5 /11 BK HÄCKEN - HIF

Sex matcher på ca tre veckor! Dessutom får man hoppas på en cupfinal den 11/11.

Jag tillhör dem som även supportar landslaget så givetvis ska jag jaga fram en tv som sänder kvalmatcherna mot Spanien och Island.

För er som undrar så är jag såklart hemma igen när det viktigaste drar igång. Det gäller att planera! Håll ställningarna så ber jag för ett skadefritt HIF den 14:e!

01 oktober 2006

Nej, HIF är ingen guldkandidat!

Nej, HIF är ingen guldkandidat!

HIF är ingen guldkandidat!

Detta mantra ljuder inne i mitt huvud och har så gjort sedan pausen i gårdagens match. Jag försöker nämligen intala mig själv att det omöjliga inte är möjligt utan att det omöjliga är just omöjligt. Lät det komplicerat? Nåja, det jag vill ha sagt är att mitt kära älskade HIF på kort tid har gått från nedflyttnings- till ****kandidat.

Jäklar vilken halvlek HIF bjöd på. Rörelse, passningsspel, tempo, kombinationer och allsvenskans särklass bästa anfallspar. Henke håller absolut världsklass och Luton är magisk med sin speed. Bananer i pyjamas fullkomligt pulvriserades under de första 45 minuterna och jag finner egentligen inte ord för utskåpningen.

3-0 - I UNDERKANT!!!

Andra halvlek blev en transportsträcka trots att HIF (som förr) strulade till det på slutet. Två bjudningar i 89:e och 92:a gjorde att pulsen tvingades upp. Tilläggas bör att Mariga blev utvisad med 25 minuter kvar att spela och detta var en av få korrekta domslut av den usla Stefan Johannesson. Han missar två fullkomligt solklara straffar; en till Luton i början på andra och en till Wernbloom (IFK). Dessutom missar han två solklara utvisningar till IFK; Selakovic som med en varning i bagaget drar DA i armen när han ska starta en kontring och Wernbloom som trots en varning drar iväg ett skott på mål flera sekunder efter avblåsning. Till detta ska det även tilläggas att en frispark på straffområdeslinjen blev omdiskuterad. Domaren blåser frispark och varning till Granen. Personligen tycker jag bara att det finns två alternativ; antingen friar han helt eller så blåser han frispark/straff och rött kort till Granen. En solklar målchansutvisning OM Granen nu verkligen fäller IFK:aren.

Nåja, nu är det landskampsuppehåll och därefter väntar AIK på Råsunda. Tyvärr tvingas vi avvara både Mariga och Granen, som båda är avstängda. Usch!

Spontant känner jag så här:

DA
Wahlen-Andy-Björck-Miranda
Babis-Dahl-Henke-Svanen
Olle-Luton

eller

DA
Wahlen-Rönnen-Björck-Miranda
Babis-Andy-Dahl-Svanen
Henke-Luton

Fan, måste fundera lite...