18 mars 2006

Luton till HIF!!!


http://www.hif.se/shownews.asp?newsid=1202

YES!!! Ni som har följt min blogg vet att detta var efterlängtat! Jag är väldigt svag för speed i anfallet och här har vi fått en riktig sprinter. Skadeproblemen på Cypern har gjort att HIF är fått ett bra lånekontrakt fram till den siste juni med option på att köpa loss honom. Lånekontraktet är också prestationsbaserat och bygger på speltid i allsvenskan. Bra jobbat HIF!

14 mars 2006

Prica till Ålborg

Prica lämnar Hansa Rostock för Ålborg i danska Superligan.

Det blir alltså inget HIF och tur är väl det. Rykten säger att det föll på att Rade krävde alldeles för mycket pengar. Det är han inte värd! Antagligen har väl danskarna kunnat slanta upp med tanke på artistskatten. Personligen tycker jag att Rade är en okey spelare som antagligen hade breddat och stärkt truppen. Jag ser dock hellre att man lägger pengarna på Luton Shelton, som känns mycket intressantare.

Samtidigt är det märkligt att Prica väljer att glömmas bort i norra Danmark när han har möjligheten att springa in på ett fullsatt Olympia tillsammans med Henke Larsson. Tror att han är rädd för att behöva nöta bänk. Av Olle, Henke, Neemelo, Babis, Shelton, Imad, Gustav och Svanen hade han varit tvungen att peta 5 st!!! Glöm det!

13 mars 2006

HIF - HJK 2 - 0

Intressant att:

  • Gustav imponerade den kvart han spelade före skadan (ett mål).
  • Svanbäck fick spela hela matchen. Imad bytte istället av Babis.
  • Wahlstedt var bäste man på plan.
  • Neemelo låg bakom 2-0 målet.
  • Andreas Jakobssom blev kvar på bänken hela matchen.
  • HIF bara håller i en halvlek.

Jag tror att Andy Jakobsson testas nästa match på bekostnad av Granen eller Dahl.

Jag hoppas Luton Shelton spelar på topp mot GAIS.

Luton får en chans till!

http://hd.se/sporten/2006/03/13/luton_shelton_faar_chansen_en_till

Helt rätt!

Jag tror att Luton är mannen för HIF!

KÖP!

12 mars 2006

Årets första RIKTIGA elva!

Imorgon spelar HIF årets första match med en toppad startelva. HJK Helsingfors står för motståndet och Swärdh envisas med att spela med fyra backar, två defensiva mittfältare, tre offensiva mittfältare och en (!) anfallare. Uttagningen känns...ok...
Matchtruppen:

--------------------------Daniel Andersson--------------------------

E Wahlstedt-------F Björck-------A Granqvist-------J Augustsson

-----------------McDonald Mariga - Andreas Dahl------------------

------Babis Stefanidis---------------------- Fredrik Svanbäck-----

---------------------------Olivier Karekezi---------------------------

--------------------------Gustaf Andersson-------------------------

Avbytare: Peter Christiansen, Andreas Jakobsson, Eldin Karisik, Imad Khalili, Tarmo Neemelo

Defensivt inga större överraskningar. DA i mål och en väntad backlinje sånär som på vänsterbacken. Att PC inte spelar med sin "känsliga vänsterfot" är för mig överraskande och rentav en besvikelse. Jag hade hoppats att vinterträningen hade återskapat en FCK-PC som kunde tillföra något. Nåja, Kobben är tillbaka! Mittbacksparet är väntat men intressant att Andy Jakobsson inte får spela varken som back eller mittfältare. Samma känsla som PC; för jävligt att en sådan kille inte kan tillföra något! Olle och Dahl har alltså också petat Andy och utgör ett väntat defensivt mittfältspar.

Offensivt har Olle, Babis och Gustaf väntade platser. Neemelo byts in i paus (på Gustafs bekostnad) och det ska bli intressant att höra rapporterna. Mittfältare på vänsterkanten blir Svanen och han förpassar alltså supertalangen Imad Khalili till bänken. Här är jag inte helt överens med många övriga HIF:are. Jag stödjer nämligen Swärdhs laguttagning här OM vi möter ett starkt lag. Vi har Bajen i premiären och där vill jag se Svanen, om nu inte Imad har tagit enorma steg i vinter. Imad kändes nämligen giftig, talangfull men valpig i höstas. Jag tycker att han kan spela de flesta hemmamatcher och bortamatcherna mot de svaga lagen. Mot topplagen vill jag se en löpande fighter som inte hänger med huvudet EN ENDA GÅNG; Svanbäck. Att han sedan är helt ofarligt i och runt motståndarnas straffområde är en annan historia...