21 juni 2008

Superduperchocktragedin: Henrik Larsson försvunnen!

En chockrubrik i bästa aftonbladetstil inleder detta inlägg. Enligt hif.se har Bosse Nilsson sökt Larsson men inte fått tag på honom. Frågorna är många.

- Var är Larsson?
- Varför svarar inte Larsson?
- Har Larsson gått under jorden efter Sveriges superduperchockfiasko i EM?
- Har Bosse slagit rätt nummer?
- Har Larsson ingått avtal med Razaks agent?

Bara Robert Laul (och möjligtvis Larsson själv) vet svaret .

* * *

Imorgon kl. 18 spelar HIF mot Zenit St Petersburg i en mycket intressant träningsmatch på Olympia. Två provspelare (Patronen och Kaka) deltar i matchen och det ska bli spännande att se hur de klarar sig mot ett så kvalificerat motstånd. Bosse har tagit följande 19-mannatrupp:

Målvakter: Daniel Andersson, Oscar Berglund.

Backar: Erik Wahlstedt, Andreas Landgren, Hannu Patronen, Joel Ekstrand, Samir Beloufa, Marcus Nilsson, Johan Falkesäter.

Mittfältare: Christoffer Andersson, Marcus Lantz, Marcus Bergholtz, René Makondele, Matthias Unkuri, Fredrik Svanbäck.

Anfallare: Rasmus Jönsson, Fredrik Olsson, Kaka, Tobias Holmqvist.

Martin Kolár, Olafur Skulason och Oskar Rönningberg är skadade. Dessutom är fyra HIF-are i Afrika på landslagsuppdrag (Razak Omotoyossi, Isaac Chansa, Mike Sserumagga och Adama Tamboura).

20 juni 2008

Laul och Wagner - va fan är detta?

Måste bryta av midsommarfirandet med en länk till det som kan vara den sämsta artikeln i svensk press någonsin. Avdelning: "nu ska vi fantamej få bort Gråskallen".

Läs och "njut" här.

Vad säger man? Gillar hänvisningarna till UEFA:s statistik allra bäst. Stor humor!

Återkommer med mer Aftonbladet när jag har tid.

19 juni 2008

Intressant från Bosse...

...på hif.se:

  • Patronen och Kaka kommer att finnas med i söndagens träningsmatch mot Zenit St Petersburg.
  • Våra afrikanska landslagsspelare väntas återkomma i början av nästa vecka.
  • Skulason är aktuell redan till GAIS hemma den 3 juli!!! (Kan detta stämma?)
  • Martin Kolár är lårskadad och det är anledningen till att han inte var med i den senaste U21-matchen.

Juan Robledo har fångat HIF:s intresse

Det tisslas och tasslas och ett namn som nämns som Andreas Granqvists ersättare är den 29 åriga chilenaren Juan Robledo som numera tillhör Mjällby AIF i Superettan. Robledo kom till Blekinge i våras och beskrivs som en stor, kraftfull mittback med bra huvudspel. Kontraktet med Mjällby skrevs på två år och chilenaren har därmed kontrakt över säsongen 2009.

Juan Robledo talar bra engelska och ska enligt blekingarna vara en bra kille med bra karaktär. Det enda jag kan hitta om tidigare klubbar är Santiago Wanderers från Chile.

Hur intressant Robledo är för HIF är oklart men kanske är det han som ska styra försvaret i höst? Vad sägs om en bytesaffär där Olsson och Beloufa inkluderas?

Utskåpning, BFdC och betaltjänst

Utklassning, utskåpning, spel mot en kasse, pulvrisering, kross. Kalla det vad du vill! Oj, oj oj, säger jag bara. Tyvärr är det över för den här gången. Fullt välförtjänt trots allt.

Henke var dålig och Zlatan såg obehagligt ointresserad ut (hade han ont i sitt knä?). Micke Nilsson spred bollar till alla grannländer och Elmander var på fel plats. Ryssarna var dessutom ruggigt pigga och kvicka. Kan de rubba Holland? Absolut!

* * *

Bobbie kommer inte till HIF! I allafall om man ska tro dagens HD. Om detta är sant står HIF inför ett mycket allvarligt problem med endast två veckor till den allsvenska omstarten. Granqvist kan fortfarande rädda oss men jag har svårt att tro att han finns kvar i HIF under juli månad. Kvar finns då en 19-årig Ekstrand, en 20-årig Nilsson, en förvirrad nordafrikan, en halt islänning och en fotbollsinvalid. Blir roligt det här...

Jag har hela tiden trott att BFdC skulle dyka upp lagom till omstarten och jag har faktiskt inte gett upp ännu. Jag har varit med tillräckligt länge för att känna till psykologiska utspel och svängningar på transfermarknaden och jag hoppas att JJ:s kommentarer i dagens HD enbart var av det taktiska slaget:
- Vi jobbar brett men känner att nu måste vi gå tydligare efter något konkret.
- Han har varit med i vår bild, men det lutar åt att han hamnar någon annanstans. Det handlar om vad vi är villiga att betala till både klubb och spelare.

Två citat som inte säger mig att det är kört. Men kanske vet Mr Nilsson (inte Micke då) något mer? Citaten säger dock att "hästhandlaragenten" är precis så galen som jag förutspått tidigare.

JJ, nu brinner det i knutarna...

* * *

Påväg till jobbet imorse hörde jag om "AVHOPPEN I FOTBOLLSLANDSLAGET". Det handlade om Allbäck och Alexandersson. Say no more...

* * *

HD:s pdf-tidning ska nu bli en betaltjänst och är ingen bra nyhet för mig. I många år har jag nästan dagligen läst tidningen på nätet och före internetåldern tog jag min cykel och konkade ner till mitt lokala bibliotek för att få i mig det senast kring HIF. Minns med blandad förtjusning när jag fick nyheten om Petar Puaca och hans "straffområdet är min arbetsplats". Jag vet vilken stol jag satt på och jag minns känslan jag hade i kroppen. En känsla som senare blev ren frustration...

Frågan är nu vad som händer och vad pdf-tidningen kommer att kosta. Kan en exilare köpa enbart HIF-relaterat material? ;)

* * *

Jag trodde ärligt talat inte på Sverige i årets EM, åtminstone inte före mästerskapen. Efter matchen mot Grekland var jag dock övertygad om åtminstone en kvartsfinal men gårdagens utskåpning var inte inräknad. Jag står fast vid att "Duttaren" var given igår efter hans insatser mot Grekland och Spanien. Lagerbäck har min fulla respekt för sin fingertoppskänsla men igår blev det fel. Inställningen var för defensivt inriktad och när ryssarna gjorde mål fanns ingen kapacitet att börja attackera. Ryssland var helt enkelt för bra. Nu väntar VM-kval mot Portugal, Ungern och Danmark. VM i Sydafrika känns väldigt avlägset...

18 juni 2008

U21 och och en hyllning till "vår" blekblåa duttare

En seger mot obesegrade Kalmar FF:s U21-lag är alltid bra även om bortalaget saknade en del spelare. 1-0 och ännu en gång mål av makalösa Fredrik Olsson. Fumlig med boll, dålig mottagare men fullständigt strålande målsinne och härligt snabba djupledslöpningar. Frågan är om han någonsin får chansen i HIF. Jag tror det inte...

En annan anfallare som aldrig kommer att bli aktuell är Tobias Holmqvist. Tydligen var han trubbig även igår och han bör leta upp en klubb i Superettan inför hösten. Ängelholm? Mjällby? Eller återvänder han möjligtvis till GAIS i en bytesaffär?

Provspelande Hannu Patronen verkar inte heller ha imponerat och eftersom han sitter på ett kontrakt med Honka bör en värvning vara ytterst tveksam. Tror, eller rättare sagt hoppas, att Bobbie presenteras snart. Annars blir det Nilsson-Ekstrand mot GAIS!

* * *

Mr Nilsson (inte Bosse då) har vevat igång HD:s sillyblogg igen efter ett tags tystnad. Mr Nilsson (inte Marcus då) är nu ensam i gamet då kollegorna åker följer Granen på semester. Positivt med bloggens uppvaknande tycker Presidenten, positivt. HD:s EM-blogg besökte jag för övrigt för första gången idag. Nä, följer hellre Mr Nilssons (inte Roland då) skapelse...

* * *

Sverige ikväll! Ska bli jäkligt spännande. Tror att det blir tufft men hoppas verkligen att de fixar det. Ser att "folket" vill ha Daniel Andersson utanför startelvan. Que? Skulle man peta honom nu efter två grymt starka insatser när Sverige ska hålla nollan? I dont think so. Att han är blekblå i normala fall får man stå ut med. Duttaren är given från start!

När man trodde att allt var frid och fröjd...

När man trodde att allt var frid och fröjd dyker följande inlägg upp på http://www.hif-fotboll.blogspot.com/:

"Det finns uppgifter som gör gällande att det kommer att bli personer som lämnar styrelsen igen. Denna gång kanske redan till halvårsskiftet men definitivt till nästa årsmöte."

Jaha, så börjas det igen. Inte nog med att vi har en galen beninier att avlöna...

Denilson till Assyriska?

Det ryktas en del på E-Zine efter gårdagens U21-match. Tydligen är Denilson nu hemma i Brasilien och väntar på besked gällande ett förlängt kontrakt med HIF.

HIF har som bekant en option på fortsättning men Denilson lyckades aldrig övertyga under de tre månader han befann sig i Helsingborg. Några bra insatser i U21-laget, ett svagt inhopp i allsvenskan och sedan en skada som höll honom borta från fotbollen ger knappast HIF ett rättvist beslutsunderlag.

Nu ryktas det dock om en fortsättning i Sverige i form av en utlåning till Assyriska i Superettan. Hur upplägget i så fall skulle se ut är oklart men kanske ser HIF en stor potential i 19-åringen och vill därför knyta upp honom med ett längre kontrakt.

När Denilson kom beskrevs han som "en av de största unga talangerna i Brasilien just nu" med en mycket god teknik, snabbhet och bra speluppfattning. Kanske får han visa det i Superettan.

* * *

Personligen har jag inte hört ett dugg om det här tidigare men det låter inte som en alltför galen lösning med tanke på vad som hände med Ari i Kalmar. Verkar som missen med honom har satt djupa spår hos HIF. Ze Rony någon?

Tack mina vänner!

Två hjältar har räddat min morgon. Tuan Nguyen som bjöd på startelvan och kommentarer kring gårdagens match och CL8 som kryste fram en gigantisk matchrapport på E-Zines forum. Länk.

Eftersom Tuan Nguyen kommenterade på min blogg så tar jag mig friheten att publicera. Hör av dig om det inte är okey.

Startelvan:
Oscar Berglund
Andreas Landgren - Hannu Patronen - Marcus Nilsson - Fredrik Svanbäck
Mattias Unkuri - Marcus Lantz - Henrik Fribrock - Christian Eliasson
Tobias Holmqvist - Fredrik Olsson

Avbytare: Kristian Eriksson - Kamal Barny - Samuel Aziz - Rasmus Jönsson - Marcus Danielsson

Matchkommentar: Matchen var väl rätt jämn, ingen toppmatch precis. Båda lagen skapar lite halvchanser. Lantz och Fribrock var bra i mittfältet. Nilsson/Patronen hade inga större beskymmer. I slutet av matchen byttes Samuel Aziz in och då blev det lite fart och fläckt i HIF. Man började skapa fler chanser och bland annat missade Rasmus Jönsson ett friläge, dock med en back hack i hälarna. Han skjuter på målvakten som gör en bra räddning. Målet kom med en minut kvar av matchen efter ett inlägg på vänsterkanten och där Fredrik Olsson dök upp.


Ännu en gång; STORT TACK!

Återkommer med egna kommentarer under dagen.

17 juni 2008

Som ett brev på posten...

Man tackar!

http://www.hif.se/Arkiv/news/new%20-%2008-06-17%2020.03

Kanske gick jag för hårt åt...

...eller var det precis det som behövdes. Hmm, tror nog på det förstnämnda.

;)

HIF vann seriefinalen!

HIF U21 besegrade Kalmar FF:s dito med 1-0 efter ett sent mål av U21-lagets skyttekung Fredrik Olsson. KFF tappade därmed sina första poäng i årets serie.

Hur laget såg ut, vilka som utmärkte sig och hur provspelande Hannu Patronen agerade står i stjärnorna men förhoppningsvis finns det någon vänlig själ som kan rapportera. HIF.se bjöd dock på följande citat från P-O:

- Vi övertar matchen genom vårt passningsspel med en del tekniska inslag, sedan tycker jag att vårt försvarsspel har sett bättre och bättre under de två senaste matcherna. Sedan fortsätter vårt anfallsspel vara bra som det har varit under lång tid.

Det var allt...

* * *

Nog borde man kunna få en startelva, nog borde man kunna få lite kommentarer kring olika spelares insatser men framförallt; nog borde man få veta hur Patronen skötte sig!?

Inget ont om dig Oscar. Du/ni gör ett bra jobb då jag antar att ersättningen är lika med noll. Dock måste HIF förstå att vi törstar efter nyheter. Vi är många som bor långt ifrån Olympia och vi vill veta ALLT om vad som händer. Härmed anmäler jag mig som medhjälpare. Kanske har ni någon nytta av mig någonstans. Hör av er så kan vi säkert komma överens.

Allt för HIF!

Kaka på plats i HIF!

Nästa provspelare är nu på plats i Helsingborg. André Barbosa, med artistnamnet Kaka, är en 19-årig lång anfallare som ska ha bra teknik. Kaka tillhör America.
- Det är från samma källor som Santos, alltså via Feyenoord i Holland. Och där har också Adama Tamboura kommit från. Vi ska titta på honom under en vecka och det är alltid intressant med tanke på att han har ett gott rykte och vi är också måna om att ha ett bra samarbete med Feyenoord, säger Jesper Jansson till hif.se.
- Han kan vara något för framtiden men när det gäller frågan med anfallare är det inget som prioriteras i dagsläget, det är mittbacksfrågan som måste lösas först, fortsätter JJ.

* * *

Efter lite sökande har jag fått fram att Kaka är 1,83 m lång och väger 73 kg. Bild. Han lär dessutom deltagit i en U19-turnering spelad i Schweiz under maj månad. Brassarna vann turneringen efter 3-0 i finalen mot Bröndby. Kaka blev turneringens bästa målskytt med 3 mål.

Seriefinal i U21-allsvenskan

Ikväll klockan 17.00 möts HIF U21 och Kalmar FF U21 i en tidig seriefinal i Folksam U21:s södra grupp. Serien är till för spelare födda 1987 och senare men fyra överåriga spelare tillåts (fem om man har en överårig målvakt).


I en grymt haltande tabell ser toppen ut såhär:

Kalmar FF...............6...6...0...0...26-4.....18
Helsingborgs IF......7...5...1....1...23-10...17
Trelleborgs FF........5...3...1...1....11-9.....10


Kalmar FF uppvisar ett ruggigt facit efter sex spelade matcher. Idel segrar och 26-4 i målskillnad säger det mesta. HIF har som vanligt gått bra i U21-serien men plumpen hemma mot Landskrona BoIS irriterar såklart. De två bästa lagen i varje grupp (norra, mellersta och södra) och de två bästa treorna kvalificerar sig för kvartsfinaler som spelas den 1 oktober.


Ikväll gör provspelaren Hannu Patronen sin första match i HIF-tröjan och det ska bli spännande att se vad han har för kvalitéer. HIF kommer antagligen med ett relativt starkt lag men tyvärr har hif.se ännu inte bjudit på någon startelva så allt får bli spekulationer.

Berglund lär få speltid i målet och Patronen är given som mittback tillsammans med Samir Beloufa eller Marcus Nilsson. På mittfältet kommer antagligen Andreas Landgren, Mathias Unkuri och Martin Kolár husera och på topp lär Rasmus Jönsson eller Tobias Holmqvist placeras bredvid Fredrik Olsson.

Kanske väljer HIF att toppa upp laget med a-lagsspelare som vill komma igång efter ledigheten. Om inte lär Danielsson, Falkesäter, Eriksson med flera dyka upp i laget. Hur är det med Svanbäck och Denilson?

Frågorna är många. Olympia 17.00 och sedan rapport till pres@live.se.

Edit:
Kalmar FF har en vaken hemsida och de bjuder på följande lag och kommentar:

Zlatan Azinovic
Stefan Larsson - Ludvig Öhman - Teo Larsson - Petter Lennartsson
Jimmie Augustsson - Erik Israelsson - Robin Östlind
Camil Isic - Abiola Dauda - Marcus Mårtensson

Avbytare: Anton Eriksson (mv)-Anton Arvidsson-Marcus Petersson-Kristoffer Hultling-Andreas Persson

Tränaren Kent Bohman inför matchen:
- Idag får vi verkligen bekänna färg då vi ställs mot seriens näst bästa lag. Det kommer givetvis att bli tufft, men fortsätter vi med vårt fina passningsspel och håller koncentrationen i 90 minuter så tycker jag vi har goda chanser till vinna. Vi har en del ordinarie spelare borta till dagens match, men det betyder att andra kommer in och får chansen att visa upp sig.

Presidenten är kär!


Hannu Patronen säger till HD:

- Min styrka som fotbollsspelare är förutom spelet i luftrummet min snabbhet.

Presidenten säger:

- Snabbhet? HONOM SKA VI HA! Köp JJ, köp!

När? Idag 17.00
Var? Olympia
Hur? Seriefinal i U21-allsvenskan - Kalmar FF

Var på plats och hjälp en exilare som mig! Maila mig sedan kommentarer och matchrapport. Deal? ;)

16 juni 2008

Patronen ersätter Granen?

Utlovade lite info om vår provspelare och detta är vad jag funnit genom diverse sökande:

23-åriga mittbacken Hannu Patronen tillhör Honka i finska ligan. I unga (yngre) år spelade han defensiv mittfältare men har de senaste två åren agerat mittback. I augusti 2007 bröt Patronen vristen och missade därmed resten av höstsäsongen. Redan i januari 2008 var han dock i gott slag igen och har sedan dess styrt Honka (från Esbo i närheten av Helsingfors) till en sjätteplats i finska högstaligan. Patronen, 182 cm lång och 80 kg tung, ses som en hård mittback som är stark på huvudet. Dessa kvalitéer tog honom ända till Stuart Baxters landslagstrupp nu i maj 2008 men tyvärr fick han lämna återbud pga axelskada.

Hannu Patronen stannar i HIF till slutet av veckan och hinner bland annat med att spela U21-matchen mot Kalmar FF imorgon.

Den första av många provspelare i sommar är på plats!

* * *

Samtidigt som Patronen provspelar dyker ett nytt rykte upp kring Andreas Granqvist. Tydligen ska franska Nantes presentera en skandinavisk mittback efter EM och Granen pekas ut som Mr X. Vi får väl se. HIF känns dock lååååååångt borta!

Ingen Katlego Mashego i HIF

Enligt HD tillbakavisar HIF ryktena från sydafrikansk press om att Katlego Mashego ska provspela med HIF. Så var det med den saken...

Finnen är dock på plats och lirar som bestämt mot Kalmar FF imorgon klockan 17.00. Matchen spelas på Olympia och är en ren seriefinal i U21-allsvenskan. Be there!

Ny omröstning på bloggen

Till vänster ser du en ny omröstning och den här gången gäller det ditt intresse för bloggen. För mig är det intressant att se om det finns ett allmänt intresse för en HIF-blogg eller om hif.se, E-Zine, Bakgatan och HD täcker hela behovet. Jag ser min blogg som en blandning av alla.

Överflödig? Det är upp till dig!

Nej, ja ä int bitter!

Sommaren är här och det märks inte minst på HIF-fronten. Provspelarna landar på Ängelholms flygplats stup i kvarten och samarbetet med Scandlines ger billiga båtbiljetter till dem som kommer sjövägen. Helsingborg invaderas i detta nu av spelare som påstår sig kunna spela mittback alternativt anfallare och alla vill de spela tillsammans med den stora idolen Henrik Larsson.

Den finske mittbacken Hannu Patronen, 23 år, är redan på plats och kommer att få speltid i morgondagens toppmatch mot Kalmar FF:s U21-lag. Patronen tillhör finska Honka och enligt JJ är han intressant som Granqvists ersättare:
- En intressant spelare som är 184 cm lång och han har ett bra huvudspel. Han var uttagen till Stuart Baxters senaste landslagstrupp, men fick lämna återbud på grund av en lindrig axelskada. En mittback är vår prioritet nu då Andreas Granqvist inte lär spela vidare i HIF även om det inte klart vad som händer med honom. Vi jobbar med några namn och Hannu Patronen är en av dem och han stannar fram till slutet av veckan.

Samtidigt rapporterar sydafrikanska The Times att HIF bjudit in den 24-åriga offensiva mittfältaren/anfallaren Katlego Mashego på provspel. Sydafrikanen tillhör SuperSport United.

* * *

Nä, ja ä int bitter! Ärligt talat är jag inte det. Finnen låter riktigt intressant och gällande sydafrikanen har man egentligen ingenting att förlora. Troligtvis har HIF ett antal anfallsplatser att fylla i sommar så det är bara att testa spelare. Innerst inne känner jag dock en viss oro när jag tänker tillbaka på förra sommarens mittbacksprovspel *ryser*. Hoppas att JJ har koll!

Mer om provspelarna kommer under dagen.

15 juni 2008

MFF tvingas göra "en HIF"!

Det blev rysk uddamålsseger igår kväll. Man tackar! Klarar inte Sverige av en poäng mot ryssarna på onsdag så är vi inte värda en kvartsfinalplats. PUNKT!

* * *

Läser att MFF tvingats göra "en HIF" i fallet Behrang Safari. Kontraktet går ut i höst och "di bleka" tvingas sälja honom redan nu till reapris. Känns ärligt talat inte helt fel att MFF får känna på hur det är att göra en sunkig affär för en gångs skull. Safari kan bli hur bra som helst och nu får man bara 5-7 mille för honom. Vidareförsäljningsklausulen vågar man knappt spekulera kring. Om Hasse Borg har förhandlat kan vi räkna med något i trakterna kring 70-75%...

* * *

Gamla och nästan gamla HIF:are öser in mål i det afrikanska VM-kvalet. Razak har jag redan nämnt och nog borde någon utländsk klubb slanta upp nu. Det är 20 mille som gäller. Det vet alla som läser bloggen. ;) Även Mariga (Kenya) och Karezeki (Rwanda) målade i helgens segermatcher.

* * *

Ryssland blir dock ingen lätt match. Stjärnan Arsjavin kommer tillbaka efter avstängning och Hiddinks mannar kommer med vind i seglet efter segern mot Grekland. Det blir spännande på onsdag kväll!

* * *
Det enda negativa med Safariaffären är att "Lökvofflan" nu får speltid på MFF:s vänsterbacksplats. Eller föresten, det kanske är positivt...?

* * *

Det är egentligen fantastiskt med lilla Mjällbys framfart i Superettan. Idag bjuder man serieledande Assyriska på första förlusten och Mjällby delar nu serieledningen med Assyriska. HIF:arna Tobbe Johansson och Marcus Ekenberg gjorde varsitt mål i dagens seriefinal. En tredjedel av Superettan är nu spelad och för mig, boendes nära Blekingegränsen, hade ett allsvenskt Mjällby varit mumma! En bortamatch på hemmaplan är ju aldrig fel...

* * *

Kom nu på en dålig MFF-affär till;

Babis Stefanidis!!! Hahahahahaha!