17 juni 2008

Seriefinal i U21-allsvenskan

Ikväll klockan 17.00 möts HIF U21 och Kalmar FF U21 i en tidig seriefinal i Folksam U21:s södra grupp. Serien är till för spelare födda 1987 och senare men fyra överåriga spelare tillåts (fem om man har en överårig målvakt).


I en grymt haltande tabell ser toppen ut såhär:

Kalmar FF...............6...6...0...0...26-4.....18
Helsingborgs IF......7...5...1....1...23-10...17
Trelleborgs FF........5...3...1...1....11-9.....10


Kalmar FF uppvisar ett ruggigt facit efter sex spelade matcher. Idel segrar och 26-4 i målskillnad säger det mesta. HIF har som vanligt gått bra i U21-serien men plumpen hemma mot Landskrona BoIS irriterar såklart. De två bästa lagen i varje grupp (norra, mellersta och södra) och de två bästa treorna kvalificerar sig för kvartsfinaler som spelas den 1 oktober.


Ikväll gör provspelaren Hannu Patronen sin första match i HIF-tröjan och det ska bli spännande att se vad han har för kvalitéer. HIF kommer antagligen med ett relativt starkt lag men tyvärr har hif.se ännu inte bjudit på någon startelva så allt får bli spekulationer.

Berglund lär få speltid i målet och Patronen är given som mittback tillsammans med Samir Beloufa eller Marcus Nilsson. På mittfältet kommer antagligen Andreas Landgren, Mathias Unkuri och Martin Kolár husera och på topp lär Rasmus Jönsson eller Tobias Holmqvist placeras bredvid Fredrik Olsson.

Kanske väljer HIF att toppa upp laget med a-lagsspelare som vill komma igång efter ledigheten. Om inte lär Danielsson, Falkesäter, Eriksson med flera dyka upp i laget. Hur är det med Svanbäck och Denilson?

Frågorna är många. Olympia 17.00 och sedan rapport till pres@live.se.

Edit:
Kalmar FF har en vaken hemsida och de bjuder på följande lag och kommentar:

Zlatan Azinovic
Stefan Larsson - Ludvig Öhman - Teo Larsson - Petter Lennartsson
Jimmie Augustsson - Erik Israelsson - Robin Östlind
Camil Isic - Abiola Dauda - Marcus Mårtensson

Avbytare: Anton Eriksson (mv)-Anton Arvidsson-Marcus Petersson-Kristoffer Hultling-Andreas Persson

Tränaren Kent Bohman inför matchen:
- Idag får vi verkligen bekänna färg då vi ställs mot seriens näst bästa lag. Det kommer givetvis att bli tufft, men fortsätter vi med vårt fina passningsspel och håller koncentrationen i 90 minuter så tycker jag vi har goda chanser till vinna. Vi har en del ordinarie spelare borta till dagens match, men det betyder att andra kommer in och får chansen att visa upp sig.

Inga kommentarer: