21 oktober 2005

Två dagar kvar av 2005, eller...?

HIF-Häcken spelas på söndag. Föga uppetsande tycker vissa, bland annat Canal Digital och Säsongskortet som väljer bort matchen. Detta innebär att jag har stora problem inför söndag. En match på radio pallar jag knappast utan att äta upp naglarna. Får se om jag kommer till Olympia men man kan ju hoppas.

Tycker för övrigt att protestaktionen på söndag är helt rätt! Tio minuters tystnad och sedan TOKSTÖD låter som ljuv musik för mig. Det gäller ju att gripa det sista halmstrået.

Jag vill se följande lag på söndag:

DA
Wahlen-Andy-Björck-PC
Atiba-Granen
Babis-Olle-Imad
Westerblad

Förutsättningarna är följande:

3. Malmö FF 25 12 5 8 38-26 41
4. Kalmar FF 25 10 10 5 34-21 40
-----------------------------------------------------
5. Hammarby IF 25 11 7 7 42-30 40
6. Helsingborgs IF 25 12 3 10 32-37 39
7. IF Elfsborg 25 10 7 8 34-35 37

Eftersom MFF och Bajen möts kan HIF komma på platserna 4 till 7.

Förlust = Plats 6-7
Oavgjort = Plats 6-7
Seger = Plats 4-5 (4:a om KFF tappar poäng hemma mot HBK, annars 5:a)

17 oktober 2005

Samma gamla visa...

Jag hade faktiskt lyckas förtränga hur håglösa och usla HIF har varit i höst. ÄNNU EN GÅNG BLEV JAG PÅMIND! HIF blöder och jag har svårt att peka ut vad som är det stora felet. För mig står det dock helt klart att vi har för många humörspelare och primadonnor i laget. Dessutom är Swärdhs filosofi alldeles för sårbar, antingen funkar den eller så rasar allt!

Att jag vill ha en ny tränare är ingen hemlighet men jag skulle även vilja se stora förändringar i truppen. Följande spelare kan jag tänka mig att ha kvar i truppen 2006:

Fredrik Björck, Daniel Andersson, Jakob Augustsson, Erik Wahlstedt, Atiba Hutchinson, Eldin Karisik, Oscar Berglund, Andreas Jakobsson, Tony Mahr, Imad Kahlili, Babis Stefanidis, Olivier Karekezi, Oscar Rönningberg Andreas Granqvist

Övriga: SÄLJ, SÄLJ, SÄLJ!!!

Startelvan:
DA
Wahlen-Granen-Björck-Ny/Mahr
Babis-Atiba-Jakobsson-Imad
Ollie-Ny

16 oktober 2005

Ännu en gratischans!

Precis som jag förutspådde tidigare idag så fick HIF en extra chans. MFF förlorade och KFF fick bara 1-1. Detta innebär att HIF nu har plats 3 i egna händer. En plats som skulle betyda:

- bäst i Skåne
- Intertoto
- Royal League
- sköna slantar
- lugnt på jobbet


Men, men, jag har varit HIF:are ett tag nu så jag vet att det är fullt möjligt med en åttonde plats...

HIF - vi ger oss aldrig!!!

Jaha, då har det gått några dagar igen och givetvis har man glömt hur USLA HIF har varit i höst. Man hoppas att formen har infunnit sig inför spurten och givetvis är det 6 poäng som gäller mot Elfsborg och Häcken.

Vid full pott på de återstående matcherna så tror jag att vi kniper åtminstone en fjärdeplats och därmed Royal League. KFF och MFF lär inte vinna båda sina återstående matcher och då ligger vägen öppen. Idag spelas Gefle- MFF och Häcken-KFF och det är givetvis nyckelmatcher för oss. Kan man beställa hemmasegrar?

HIF har som bekant varit lysande på bortaplan i år. Hela 3 (!) bortasegrar har registrerats och dessa togs mot storlagen Gefle, Assyriska och Örgryte. Den senaste 4 juli! Senaste poängen på bortaplan togs även den i juli månad. Allt tyder därmed på seger!

Jag vill se följande uppställning imorgon:

DA
Wahlen-Granen-Björck-PC
Atiba-Jakobsson
Babis-Olle-Eldin
Graulund