23 januari 2006

Välj en artikel, bara en!

Henke klar för HIF!
Henrik Larsson skrev igår på ett 2,5 årskontrakt med sin förra klubb Helsingborgs IF. "Jag ser fram emot att springa in på Olympia igen" säger Henke.

Alvaro tillbaka!
Igår skrev Alvaro Santos på ett långtidskontrakt med HIF. "Jag har hela tiden längtat hem" säger Alvaro.

Okänd supporter räddar HIF!
Igår blev det känt att en supporter vid namn Nisse Hult skänker hela sin förmögenhet på 89 miljoner till HIF. Nisse dog på nyårsafton och nu har det blivit känt hur hans testamente ser ut. "En skänk från ovan" stammar Sten-Inge Fredin.

Hasse Backe ny headcoach i HIF!
Igår blev det klart att Hasse Backe tar över coachingen av HIF. Peter och Peter stannar kvar i klubben men får alltså ta ett steg tillbaka i organisationen. "Jag har en bra bild av den här organisationen" kommenterar Peter Swärdh

Helsingborgs stad storsatsar på Olympia!
HIF har önskat och nu har Helsingborgs stad beslutat! Sommaruppehållet 2006 kommer att användas till att lägga om Olympias gamla gräsmatta. Parken i Köpenhamn är förebild och förhoppningen är att HIF inte ska behöva flytta någon av sina matcher i sommar. Samtidigt meddelas även att både norra och södra läktarna kommer att byggas om efter allsvenskans slut. Tanken är att samtidigt bygga om de båda läktarna med en nedre ståplatssektion och en övre sittplatssektion. Förhoppningen är att bygget är klart till den allsvenska premiären 2007. Olympia kommer efter ombyggnadet att ta in 20500 åskådare.

Järdler lämnar MFF!
Efter bara några veckor lämnar Christian Järdler Malmö FF. Anledningen är att flickvännen har kommit in på en kurs i polsk lingvistik. Problemet är att kursen är på Lunds Universitet två förmiddagar i veckan hon vill inte pendla. Christan får inte heller pendla eftersom han då skulle vara iväg en halvtimme i onödan varje dag. Järdler har idag skrivit på för Lunds BK. "Känns härligt att komma till en klubb där jag får vara så offensiv jag vill. I Malmö fick jag inte det. I allafall inte på smålagsspelet i tisdags."kommenterer Järdler bytet.


Skriv gärna en kommentar om vilken artikel som är din favorit. Jag ska försöka sammanställa (och uppfylla ;) er önskan sedan.

Truppen just nu

Målvakter:
Daniel Andersson
Oscar Berglund
(Pär Hansson)

Försvarare:
Jakob Augustsson
Erik Wahlstedt
Peter Christiansen
Tony Mahr

Fredrik Björck
Oskar Rönningberg
Andreas Granqvist
Andreas Jakobsson


Mittfältare:
Fahrudin Karisik
Fredrik Svanbäck
Eldin Karisik
Imad Kahlili
Babis Stefanidis

McDonald Mariga
Andreas Dahl


Anfallare:
Gustaf Andersson
Olivier Karekezi

En stor dag för HIF!

Vem har nu skrivit på, undrar ni. Alvaro? Henke? Lantz? Eller kanske Adriano?

Nä, sanningen är den att David Ljungs provspel i Padova slog väl ut och HIF har idag accepterat italienarnas bud. Jag ska inte vara för hård mot Ljung men i ärlighetens namn hade han ingen plats i HIF anno 2006. Ljung är en hyfsat stabil mittback med ett starkt huvudspel som styrka. Problemet är hans totala avsaknad av snabbhet, vilket diskvalificerar honom för en plats i startelvan. Ett problem är även de uttalande som David gjorde efter petningen i somras.

Varför är då detta en stor dag för HIF? Jo, Ljungs försvinnande ger en ledig plats i truppen, samtidigt som en hyfsat stor lönepost försvinner. Detta ger utrymme för en tredje värvning vilket i så fall borde vara en mittfältare. Jag räknar alltså kallt med att HIF har skaffat två anfallare och ytterligare en mittfältare före träningslägret i mars!

Givetvis önskar jag David Ljung lycka till och hoppas att HIF har fått med en rejäl vidareförsäljningsklausul... eller... äsch, det kvittar! ;)