27 augusti 2005

Stefan Batan till HIF?

http://expressen.se/index.jsp?a=427128

Har personligen ingen som helst koll på Batan...

Tydligen spelar han antingen som vänsterback eller vänstermittfältare. Han är snabb, stark och har en bra vänsterfot. Tycker ändå inte att det verkar vara något för HIF.

23 augusti 2005

Seger mot BoIS!

Helt underbart kväll igår! Seger i derbyt och mina tankar kring Andy Jakobsson bekräftades. Jakobsson var strålande i sin defensiva mittfältsroll.

Över 15 000 på läktarna och lyckligtvis hade jag helt fel när jag förväntade mig en "hawaiimatch". HIF var i det närmaste felfria defensivt. En stabil målvakt och en backlinje som imponerade. Wahlen stabil och duktig, Granqvist strålande, Björck utomordentlig och PC duktig i närkampsspelet. Tyvärr slog dansken bort en del bollar i första halvlek.

Jakobsson har jag redan nämnt men Dahl tycker jag var tillbaka i 2004 års version. Han var seg, opolerad och drog dessutom på sig sin åttonde (!) varning.. Jag vill ha bort honom från startelvan.

Dagens största positiva överraskning var utan tvekan Babis Stefanidis, som äntligen visar varför han är inköpt som "råttans" ersättare. Kvick, klurig och dessutom stabil defensivt (!). Underbart! Svanen gör ännu en bra match och är mannen bakom segermålet. Tyvärr får han aldrig trycka dit bollen själv och det tycker jag är riktigt synd. Vilken arbetskapacitet killen har!

Matchens lirare får ett eget stycke och hans namn är Atiba Hutchinson. Hans första match på den offensiva mittfältsplatsen var anmärkningsvärt bra. Jag menar helt ärligt att han är den bästa HIF-spelare som jag sett sedan jag började följa laget i mitten/slutet av 80-talet. Bättre än Alvaro, bättre än Henke, bättre än Rolle och bättre än Obiku, Edman, Lantz, Jonson, Stavrum, Storvik, Masse, Ragge, Lino. Ja, bättre än ALLA! Tror att han om några år har kapacitet att styra ett storlag i Europa. Samtidigt måste jag erkänna att förvandlingen Atiba -04 till Atiba -05 är helt omöjlig att förklara. Jag var en av de som ABSOLUT ville sälja honom i vintras när Saturn bjöd 5-10 mille för honom. Trodde inte att han skulle kunna genomgå en sådan förvandling. Jag inser att han är förlorad för HIF men det hade varit fantastiskt att få se honom i HIF hösten ut. Till er som förhandlar; TÄNK PÅ VIDAREFÖRSÄLJNINGSKLAUSULEN!

Slutligen hade vi tydligen en anfallare också. Han heter Gustaf och gör givetvis sitt bästa. Tyvärr räcker det inte längre och därmed är han tillbaka på bänken mot Kalmar FF.

21 augusti 2005

BoIS hemma

Imorgon smäller det! 13 000 biljetter är sålda och strålande solsken utlovas. Publiksiffran bör därmed hamna på MINST 14-15 000.

Derbymatcherna mot BoIS brukar inte vara några trevliga tillställningar och egentligen är det inget som tyder på att det ska bli annorlunda imorgon. Sanningen är den att HIF inte har vunnit ett allsvenskt möte mot BoIS på Olympia sedan 1959! Att vi sedan har krossat dem i ettan är en annan historia...

HIF saknar båda sina anfallare och "tvingas" därmed börja med Gustaf på topp. Atiba ersätter Karezezi som offensiv mittfältare och ÄNTLIGEN får Andy Jakobsson visa vad han kan som defensiv mittfältare. Swärdh väljer faktiskt att i det närmaste kopiera mitt veckogamla förslag till startelva. Inte visste jag att han läste min blogg... ;) Det som skiljer våra elvor är att Babis får spela på bekostnad av Imad Khalili. Läste dock att Imad var småskadad på sitt landslagsuppdrag i Turkiet. Kanske en försiktighetsåtgärd då... hehe...

Måtte jag ha fel men jag tror att det blir svårt imorgon. Tror helt klart på en "hawaiimatch" med många mål. 3-3?

Men, men, vad vet egentligen lilla jag...?