06 juni 2008

Luton är hästlängder bättre än Razak!

Omröstningen är avslutad och en bit över 100 besökare har röstat på vem som är bäst bredvid Henrik Larsson.

Luton Shelton fick 84 % av rösterna och Razak Omotoyossi fick hela 16 %.

Say no more...

* * *

Ny omröstning är uppe och den här gången gäller det ekonomi.

Vi har Daniel Andersson!

Tja, vad ska man säga? Hittade en länk via Bakgatan och det är en intervju med vår kontroversiella målvakt. Gammal? Antagligen, men ny för mig!

http://www.moore.se/interview.aspx?intId=56

Några guldkorn:

"HIF är för mig vad Lazio är för Paolo Di Canio. Jag stod på läktaren som liten grabb och skrek fram det här laget."

Vem är gnälligast i allsvenskan?
- Folk säger Rydström i Kalmar, men vad fan vet jag om det? Grabben har ju inte varit i mitt straffområde sen Kalmar gick upp i Allsvenskan.

05 juni 2008

José Mourinho och Zlatan vill möta HIF

FC Internazionale Milano, mera känt som Inter, vill ha tufft motstånd inför den italienska ligastarten i höst. De italienska mästarna har nämligen sänt en förfrågan till HIF om en match den 14 augusti och om allt stämmer så blir det så. HIF tar ett beslut nästa vecka.

Hur det gick senast vet vi. 1-0 på Olympia och 0-0 på San Siro innebar gruppspel i Champions League 2000. Lippis mannar, med Keane, Sükür, Zamorano, Recoba, Seedorf, Di Biagio, Blanc, Cordoba och Pirlo (ja listan kan göras hur lång som helt) i spetsen räckte inte till mot HIF.

HIF är igång!

Läste precis HD-Nilssons artikel om HIF:s uppstart efter semestern. VM-kvalande afrikaner, EM-spelare och P19-landslagsmän saknades, men lyckligtvis har Olafur Skulason nu kommit igång med sin reabträning. I början på augusti ska islänningen vara redo igen.

Efter att ha läst artikeln har jag, trots den positiva nyheten om Skulason, en dålig magkänsla och det beror på två meningar som jag inte riktigt förväntat mig.

"Bosse Nilsson har några namn på listan som kan dyka upp inom kort och då rör det sig om utländska namn."

Givetvis går tankarna tillbaka ett år i tiden när HIF skulle ersätta Fredrik Björck. Diverse löst folk dök upp träningarna med pygméytterbacken(!) Christian Gyan i spetsen. Denis Souza och Josef Dvornik dög inte och i sista sekund drog HIF till med Leandro Castan (om han kunde fixa EU-pass). Är det någon som vet om Castan fått sitt italienska pass ännu? Hursomhelst befinner sig brassen i sitt hemland nu... Måtte vi slippa en sådan cirkus i sommar. Det är en stabil mittbacksgeneral med ledaregenskaper som ska inhandlas. Dessutom måste han gå in och prestera direkt! Vi har inte tid med någon inskolningsperiod.

* * *

Gällande Alvaro slänger Bosse Nilsson ur sig följande kommentar:
-Jag har sett några matcher och han är bra, men han är äldre.

ÄLDRE!!! Jaha, det låter ju inte alltför positivt (även om jag såklart visste att han blivit äldre). OM HIF ska genomföra en tung, dyr värvning av Santos så MÅSTE alla vara övertygade om att han går in och dominerar. Troligtvis finns det inget vidareförsäljningsvärde i honom.

* * *

Registrerar att HD inte ens nämner Bobbie Friberg da Cruz i sin artikel gällande möjliga mittbackar i HIF. Inte ens en dementi. Kan det bero på att Lokaltidningen och Sjölin släppte den nyheten?

04 juni 2008

Duktig svensk mittback bortskänkes!

Läser i danska medier att Fredrik Risp blivit friställd från sin turkiska klubb och därmed går att hämta gratis. Ålborg verkar aktuellt men jag vet en annan klubb som han hade passat alldeles utmärkt i... ;)

Tyvärr känns det helt orealistiskt att konkurrera med danska klubbar och antagligen även IFK Göteborg som Risp tidigare lämnade. Men tänk er 27-åriga Risp tillsammans med Ekstrand i höst. Det hade smakat mumma!

--------
Edit
Fotbollskanalen ringde upp Fredrik Risp och fick följande svar:
- Vet inte var de fått det ifrån. Jag har kontrakt nere i Turkiet i två år till.

Danskarna har tydligen inte full koll...

Nåja, det är väl mest synd om Ålborg och IFK. Vi har ju Beloufa! ;)

TV-bolagen anar vilket som blir höstens lag!

HIF berättar på sin officiella hemsida om lite förändrade matchtider för HIF i den allsvenska omstarten. TV4 och Canal Plus har nämligen valt ut HIF de tre första omgångarna och matchtiderna förändras därmed för att passa kanalernas tablåer.

De nya matchtiderna:
Tor 3 juli 19:45: HIF - GAIS (TV 4 SPORT)

Mån 7 juli 20:00: IFK GÖTEBORG - HIF (Canal + SPORT 1)

Tis 15 juli 19:45: HIF - AIK (TV 4 SPORT)

Mycket bra Ekwall!

Jag slog av en slump på tv:n igår kväll lagom till Patrik Ekwalls halvtimmeslånga intervju med Henrik Larsson. Jag måste säga att det var en mycket intressant stund när Ekwall och Larsson tittade både bakåt och framåt i Larssons karriär.

Säga vad man vill om Ekwall men jag tycker personligen att han får alldeles för mycket skit. Den lilla kontakt jag haft med honom ger en annan bild än den som utmålas bland "tv-tittarna". Han svarar alltid på mail och försöker argumentera för sin sak på ett sansat sätt. Jag uppfattar INTE honom som en uppblåst journalist som sitter på en hög häst isolerad från oss vanliga, dödliga människor. Ibland får jag känslan av att "alla andra" tycker så...

Frågan är vad det egentligen är som irriterar "tv-tittaren". Är det hans fåfänga? Klädstil? Eller är han ett offer för några mindre lyckade satsningar på tv4? (exempelvis liveintervjuerna på sidlinjen.) Vem vet?

Gårdagens intervju var i allafall mycket bra och intressant. Det var egentligen det ja ville ha sagt... ;)

03 juni 2008

Ibland snubblar man över info...

...varesig man vill eller ej.

Kalmar FF:s Victor Elm är i allafall helt klar för Heerenveen (som HIF tvålade till i höstas). Nu är det upp till Kalmar FF att besluta om man ska släppa honom för en "mindre" slant redan nu eller om man låter honom spela ut kontraktet och därmed bli utan ersättning i vinter.

Kanske någon KFF-supporter som läser här?

Ehh...

Det är läckert att se Helsingborgs Dagblads journalister "Silly Season-blogga" hela våren, mitt under brinnande säsong när det är evigheter till tranferfönstret öppnar. Matcher två-tre gånger i veckan och ingen tid för transferrykten.

Plötsligt tar matchandet slut och Silly Season drar i gång på allvar. Då kan man läsa följande på HD:s Silly Season-blogg:

"Vi tar en paus..."


Humor när den är som allra, allra bäst.

Kanske?

Kanske studerades inte Mattias Andersson primärt i matchen mellan Strömsgodset och Fredrikstad?

Kanske var det någon i motståndarlaget som bevakades?

Kanske var det en defensiv spelare?

Kanske var han mittback?

Kanske har han tidigare spelat i en stockholmsklubb?

Kanske heter han Patric?

Kanske har han ett mer udda efternamn? Kanske Gerrbrand?

Kanske blir det en regnig sommar trots allt?

Fråga inte mig! Jag har ingen aning!

Eller...kanske har jag det. ;)

Svensk doldis ersätter Razak?

Alvaro Santos, Rade Prica och nu Mattias Andersson. Ryktena kring Razaks möjliga ersättare blir fler och fler. Mattias Andersson är en 26-årig anfallare som till vardags spelar i det norska mittenlaget Strömsgodset. Enligt dt.no var HIF på plats för att studera Andersson i söndagens segermatch mot Fredrikstad.

Mattias Andersson var förra året högaktuell för skotska Celtic men det blev inget på grund av en korsbandsskada. Då hade Andersson öst in mål i Tippeligan. I år har det dock endast blivit ett mål och två assists och i och med att svensken har kontrakt över 2010 lär han kosta en hel del att lösa från kontraktet. Bröndby är också intresserade av Anderssons tjänster.

Personligen tycker jag att det här känns som ett riktigt långskott. Om han hade suttit på utgående kontrakt så hade det kanske varit aktuellt, men att HIF skulle lägga fram tio miljoner för en 26-årig, f.d. korsbandsskadad svensk med måltorka känns inte troligt. Kanske studerade man någon annan i matchen mellan Strömsgodset och Fredrikstad?

02 juni 2008

En in, en ut och lite vidareförsäljningsslantar?

I brittisk media går det att läsa att Rade Prica är uppsatt på Sunderlands transferlista efter ett misslyckat halvår i Premier League. Den förre HIF:aren lär inte kosta i närheten av de 30 miljoner som engelsmännen fick slanta upp i vintras och bold.dk har redan kopplat samman Prica med HIF.

Bloggen kan bekräfta att HIF har "hört sig för" hos Sunderland men att det i nuläget är en osannolik övergång. Jag tar en rövare och gissar att det som vanligt är en pengafråga... ;) Prica kan alltså eventuellt vara Razaks ersättare OM det är omöjligt att lösa Alvaro.

Det är uppenbart att HIF siktar på ett etablerat namn och inte någon intern lösning och det ser jag enbart som positivt. Ingen av anfallarna bakom Larsson och Omotoyossi är enligt mig redo ännu.

* * *

Gällande Razak så har jag fått höra att det "börjar röra på sig" men om det innebär att ett vettigt bud inkommit eller om enbart intresseanmälningar anlänt, låter jag vara osagt. Min källa menar dock att en försäljning är trolig och om detta förverkligas kan man vara en lycklig president. Jag ber att få återkomma i detta ämne. Razak befinner sig för tillfället i Afrika för VM-kvalmatcher. Vad tycker du skulle vara en rimlig övergångssumma?

* * *

Atiba Hutchinson vill lämna FC Köpenhamn och enligt bold.dk kräver danskarna 57 miljoner för kanadensaren. Troligtvis gör man det för att skrämma bort intressenter men hittar man rätt köpare lär det rassla till ordentligt i HIF:s kassa tack vare den inskrivna vidareförsäljningsklausulen.

Man tackar!

Landslag och E-Zines framtid

Det är riktigt tyst gällande HIF just nu. All mediaplats tas upp av EM och till och med Helsingborgs lokaltidning hårdbevakar landslaget. HD har skickat Svab och Dencker och de följer varje steg som Larsson & Co tar. Blir det samma bevakning av HIF i höst?

* * *

HIF vilar men många HIF:are är ändå igång med diverse landslagsuppdrag:

- Henrik Larsson spelade 90 minuter i Sveriges förlustmatch mot Ukraina. Andreas Granqvist satt på bänken.

-Pär Hansson satt på den bekanta Olympiabänken när U21-landslaget spelade 1-1 mot Frankrike i lördags.

- Marcus Bergholtz, Andreas Landgren och Joel Ekstrand startade P19-landslagets betydelselösa kvalmatch. mot Schweiz. Bergholtz utgick dock pga skada.

- Mike Sserumagga satt på bänken när hans Uganda slog Niger med 1-0 i kvalet till Sydafrika 2010.

- Isaac Chansa spelade från start och blev utvisad i Zambias förlustmatch mot Togo.

- Razak Omotoyossi blev inbytt när Benin förlorade borta mot Angola.

- Adama Tambouras Mali besegrade Rene Makondeles Kongo med 4-2. Båda HIF:arna var med i truppen men det är oklart om de fick någon speltid. (Lägg en kommentar om du vet.)

Många landslagsspelare i HIF. Kanske har jag glömt någon...

* * *

Såg en halvtimme av Sveriges match mot Ukraina. Tajmade tydligen in den sämsta perioden i matchen och fick se Hammarbys målvakt "kasta in" segermålet. Snacka om att Citys bänknötare stärkte sin position som etta! Larsson klackade med ryggen mot mål men det är tydligt att han väntar till de "stora" matcherna. GAIS hemma till exempel?

* * *

Följer diskussionen gällande HIF E-zines framtid på håll. Bakgatan vill förstås ragga över lite folk nu när E-Zine är insomnat. Jag har själv ingen inloggning på Bakgatan men det kanske man ska fundera på att skaffa sig. Att jag skulle överge E-Zine känns dock långsökt i nuläget.

Personligen är jag svag för E-Zines forum. Jag tycker att formatet är bättre än de flesta andra forum där man måste hålla koll på en massa olika rubriker och trådar. Visst kan det bli lite ostrukturerat ibland men jag ser vinsten i att följa med samtliga diskussioner på samma plats. Sedan är E-Zine givetvis det ”inarbetade forumet”. Det är svårt att omvända vanemänniskor...

Den stora vinsten är dock närheten till andra lags supportrar. När man vill kan man följa andra forums diskussioner. Lägga sig i eller bara bevaka vad som skrivs. Ibland, ofta efter förlustmatcher, dyker rötägg upp men jag tycker ändå att det är positivt med delaktiga motståndarsupportrar.

* * *

För tillfället är det riktigt tyst på E-Zine och det är såklart tråkigt. Det ska sägas att all fokus just nu ligger på landslaget och då är det självklart att många väljer det soliga vädret istället för ett HIF-forum. Det är ju som bekant en hel månad till HIF:s nästa tävlingsmatch.

Det finns dock ett ställe som uppdateras regelbundet även under lågsäsong...