05 juni 2008

HIF är igång!

Läste precis HD-Nilssons artikel om HIF:s uppstart efter semestern. VM-kvalande afrikaner, EM-spelare och P19-landslagsmän saknades, men lyckligtvis har Olafur Skulason nu kommit igång med sin reabträning. I början på augusti ska islänningen vara redo igen.

Efter att ha läst artikeln har jag, trots den positiva nyheten om Skulason, en dålig magkänsla och det beror på två meningar som jag inte riktigt förväntat mig.

"Bosse Nilsson har några namn på listan som kan dyka upp inom kort och då rör det sig om utländska namn."

Givetvis går tankarna tillbaka ett år i tiden när HIF skulle ersätta Fredrik Björck. Diverse löst folk dök upp träningarna med pygméytterbacken(!) Christian Gyan i spetsen. Denis Souza och Josef Dvornik dög inte och i sista sekund drog HIF till med Leandro Castan (om han kunde fixa EU-pass). Är det någon som vet om Castan fått sitt italienska pass ännu? Hursomhelst befinner sig brassen i sitt hemland nu... Måtte vi slippa en sådan cirkus i sommar. Det är en stabil mittbacksgeneral med ledaregenskaper som ska inhandlas. Dessutom måste han gå in och prestera direkt! Vi har inte tid med någon inskolningsperiod.

* * *

Gällande Alvaro slänger Bosse Nilsson ur sig följande kommentar:
-Jag har sett några matcher och han är bra, men han är äldre.

ÄLDRE!!! Jaha, det låter ju inte alltför positivt (även om jag såklart visste att han blivit äldre). OM HIF ska genomföra en tung, dyr värvning av Santos så MÅSTE alla vara övertygade om att han går in och dominerar. Troligtvis finns det inget vidareförsäljningsvärde i honom.

* * *

Registrerar att HD inte ens nämner Bobbie Friberg da Cruz i sin artikel gällande möjliga mittbackar i HIF. Inte ens en dementi. Kan det bero på att Lokaltidningen och Sjölin släppte den nyheten?

Inga kommentarer: