24 maj 2008

Rasmus gör mål!

Nä nu ska jag vara snäll mot Rasmus Jönsson. Matchen mot Valsta Syrianska är glömd och idag gjorde han matchens enda mål när P18-landslaget besegrade USA. Förbundskapten Roland Larsson till svenskfotboll.se:
-Rasmus Jönsson gjorde det riktigt bra där, fick bollen i straffområdet och placerade in bollen iskallt i mål.

För den som såg matchen i Svenska Cupen känns ovanstående beskrivning lika trolig som att Dolly Parton skulle ta en tupplur på magen. MEN, vi som sett Rasmus inhopp i allsvenskan har sett att han redan kan vara en tillgång i HIF.

Undertecknad fick även äran att se Rasmus Jönsson i en U21-match borta mot Mjällby våren 2007 och där var han planens bästa spelare tillsammans med en viss Joel Ekstrand. Det var min första kontakt med HIF:s framtid.

Grattis till målet Rasmus! Vad sägs om följande forwardsbesättning 2009?
-Henrik Larsson
-Alvaro Santos
-Yakubu Alfa
-Rasmus Jönsson

Nyförvärv klart fr.o.m. 2009

Den 17-årige unge nigerianske anfallaren Yakubu Alfa ska enligt http://soccergroup.eu/nieuws.asp vara klar för HIF fr.o.m. 2009-års säsong. Alfa provspelade med HIF i mars månad och han kommer närmast från Niger Tornadoes FC. Bosse har bra koll på Alfa sedan tidigare och bör vara nöjd med provspelet då Alfa kontrakterades på fyra år. Alfa fyller 18 år på nyårsafton och kan först då ansluta till HIF.

Yakubu Alfa
Född: 1990-12-31
Nationallitet: Nigeria
Tillhör: Niger Tornadoes FC
Längd: 179 cm
Vikt: 65 kg

Det intressanta är att artikeln dateras 27 mars och det är därför skumt att infon inte har kommit ut tidigare. Nåja, vi får snart veta om det stämmer då bloggen, som bekant, hårdbevakas av vissa journalister. Journalister som kommer att kontakta HIF i ett rapp!

23 maj 2008

Det finns måååååååånga bud...

Måååånga klubbar som har hört av sig! Det finns bud att ta ställning till! Han ska ut i vida världen!

Ungefär så uttrycker sig Bobbies andra hälft till Fotbolldirekt idag. Likt en upphakad gramofon drar han sitt mantra om och om och om och om igen. Priset ska trissas och dollartecken snurrar i agentens huvud.

Frågan är hur länge agenten kan binda Bobbies skrivarhand innan mannen med det långa namnet slår näven i bordet och utbrister:

GE MIG HIF! GE MIG LARSSON! GE MIG ETT SM-GULD!!!

Vad sägs om ett paketpris där Fredrik Svanbäck, Tobias Holmqvist, Samir Beloufa eller Fredrik Olsson ingår. Äsch, ta alla!

Ännu mer transferskvaller

Tja, min roll på SvenskaFans var ju knappast "skvallrarens" men det är mycket tydligt att det är just rykten och skvaller som folk är intresserade av. Det är ryktena som drar folk till bloggen och om det kan man tycka vad man vill. Samtidigt finns det en del som hatar inlägg som säger A men inte fullföljer med B. Ni får nog blunda och hålla för öronen nu är det är "sillytider".

HIF:s trupp är alldeles för stor och det kostar att avlöna "överflödiga" spelare. Sommaren bör därför bjuda på några försäljning/utlåningar och i första hand känns det som Fredrik Svanbäck har gjort sitt i HIF. För tillfället är han utlånad till Finland och det finns ett ömsesidigt intresse för en fortsättning där. Det lutar därför åt att vi har sett det sista av vår duracellkanin (nej, ingen produktplacering men om ditt företag är intresserat så maila ;).

Sedan hittade jag en annan HIF-blogg i cyberrymden: http://hif-fotboll.blogspot.com. Där menar man att Tobias Holmqvist, Fredrik Olsson och Marcus Nilsson eventuellt lånas ut i sommar. Det tycker jag låter både realistiskt och positivt. Speltid och erfarenhet kan aldrig vara negativt.

22 maj 2008

Kassan förstärks och laget försvagas?

Så har HIF ett bud att ta ställning till. Enligt mina källor är budet "vettigt" och bör därför ligga i trakterna av vad HIF tänkt begära för spelaren. Jag kan tyvärr inte tolka detta på annat sätt än att HIF är nära att förlora en av lagets nyckelspelare. Vad HIF väljer att svara klubben från Västeuropa lär vi bli varse inom kort.

Om det ändå hade handlat om Razak...

Ska vi säga 15...?

Ser till min fasa att Heerenveen slösar pengar på Viktor Elm. Visst kan det vara bra för HIF att Kalmar FF försvagas men samtidigt måste holländarna spara pengar till ett köp av vår egen tjuriga tjur Razak.

Kvar finns räddningsplankorna Groningen, Bolton och diverse ryska klubbar. Måtte någon klubb slanta upp åtminstone 20 mille. Äsch, ska vi säga 15...?

HD:s journalister läser bloggen

Alvaro ersätter Razak?

http://hd.se/sport/2008/05/22/hif-s-droemanfall/

En axelryckning för er som följer den här bloggen... ;)

Men för Guds skull; fortsätt att läs här så ska ni fler uppslag till artiklar. Kanske gällande utlåningar eller riskkapitalbolag...

21 maj 2008

Kacaniklic Sr till Mjällby

Ja, Kacaniklic Jr har vi ju redan skeppat till Liverpool Footballclub...

Seniors övergång presenterades på följande sätt på MAIF:s hemsida:

"Robin Kacaniklic kommer att vara klar för spel i Mjällby AIF den 1 juli 2008 sedan MAIF på torsdagen gjort klart med Wrexham FC i Wales om en övergång. Robin Kacaniklic har dessförinnan spelat i Helsingborg."

Jag fick för mig att Wrexham aldrig ville betala den utbildningsersättning som HIF var berättigade till. Trodde aldrig att övergången till Wrexham gick i lås. Är jag fel ute? Antagligen är jag väl det.

Champions League-finalen saknar något...

Sitter och tittar på Champions League-finalen mellan Manchester United och Chelsea. En match i ruggigt tempo med enastående lagspel och fantastiska individuella prestationer. Läktarna är fullsatta och man kan nästan känna på stämningen och spänningen när två av världens bästa klubblag möts i en ren, avgörande final över 90 (antar jag) minuter.

Ändå sitter jag och saknar något. Jag saknar den där nervösa, spännande känslan i magen. Jag saknar den där totala fokuseringen på varje spark, tackling och skott som matchen bjuder på. Kort och gott; jag saknar HIF!

Den 3 juli drar allsvenskan igång igen och jag önskar att det var HIF-GAIS jag satt och tittade på nu. Trots den psykiska och fysiska (ja faktiskt!) prövning som en HIF-match innebär är det ändå den känslan jag längtar efter. En person som aldrig har känt såhär kommer aldrig att förstå. Jag kommer inte ens att försöka förklara.

Nog finns det fler än jag som känner såhär? Snälla, säg att det finns fler.

20 maj 2008

Rökridåer kring Bobbie

BFdC har en agent som alla andra spelare och till Fotbolldirekt säger Bobbies sämre hälft att mittbacken vill ut i Europa. Intresse ska finnas i Holland, Schweiz, Tyskland, England och Skottland. Frågan är om detta är en klassisk rökridå för att pumpa köparen på pengar eller om det verkligen ligger något i agentens snack. Man har ju mer än en gång läst liknande kommentarer från fotbollens motsvarighet till hästhandlare (ingen liknelse mellan Bobbie och en häst i övrigt).

Jag hoppas, som ni redan känner till, att BFdC bildar försvarslås med Joel Ekstrand i juli och jag tror fortfarande på en positiv lösning. Men man vet ju aldrig i den här branschen...

Gör som BFdC - bli medlem i HIF under sommaren!

Ser att hif.se har uppdaterat stapeln som nu visar antal medlemmar 2008. Till min överraskning har endast 2500 personer betalt sin medlemsavgift och för mig är det en BEDRÖVLIG siffra. HIF har en stor trogen publik och målet för säsongen var satt till 4000 medlemmar. Gå in på http://medlem.hif.se/ och gör din plikt! 300 kr kostar det (400 kr för en hel familj).

En HIF:are ska inte behöva massa prylar för att bli medlem men om du vill veta vilka fördelar du får så kolla http://medlem.hif.se/info_memberships_offer.html.

Gällande Bobbie så finns det en intervju med honom på Bakgatan:
http://bakgatan.se/v2/index.php?blogg=12

19 maj 2008

Tror för övrigt...

...fortfarande på samma "höstelva" som jag trodde igår!

HIF - MFF 4-2

Nä, det är inget gammalt inlägg. HIF U21 besegrade MFF:s dito med 4-2 och det är bekant samma resultat som i A-lagens möte för några veckor sedan. I paus ledde HIF med 4-0 så segern var odiskutabel trots ett, på pappret, ganska medelmåttigt HIF-lag. Tobias Holmqvist skulle göra comeback idag men fick lämna återbud på grund av sjukdom.

En haltande tabell:
http://www.svenskfotboll.se/ft.aspx?scr=table&ftid=15567&p=711573

Första nyförvärvet!

Samuel Aziz, 17-åring från Högaborg, blev sommarens första nyförvärv. Samuel tillhör landslaget för sin åldersgrupp och spås en ljus framtid. Han är en offensivt lagd spelare som kan användas både på yttermittfältet och i anfallet. Kontraktet sträcker sig till slutet av 2010 och det kan tyckas vara ganska kort för en 17-årig talang. Det är dock väldigt positivt att talangfulla helsingborgare väljer HIF framför storklubbar i Europa. Samuel har provspelat för bland annat Arsenal.

Kanske tar Aziz vid när en annan gammal högaborgare lägger av...?

Skånederby ikväll

Ikväll klockan 17 möts HIF och MFF i U21-allsvenskan och jag har precis sett HIF:s lag. På pappret är uppställningen ganska svag och jag tror det blir tufft för HIF:s ungtuppar ikväll.

Denilson och Holmqvist gör comeback efter skador och för brassen är det sista chansen att visa upp sig före beslutet om en eventuell fortsättning i HIF.

Hampus Nilsson
Johan Falkesäter, Marcus Danielsson, Marcus Nilsson, Mike Sserumagga
Mattias Unkuri, Christian Eriksson, Marcus Bergholtz, Martin Kolár
Denilson, Fredrik Olsson.

Ersättare:
Tobias Holmqvist, Christoffer Nilsson, Sebastian Andersson

Det är fri entre på Olympia men kan du inte vara på plats så sänds matchen även på hif.se.

Kung Beloufa!

http://www.hif.se/Arkiv/news/new%20-%2008-05-19%2006.45

Beloufa tackar nej till landslagsspel och sätter därför klubblaget HIF i första rum. Det är så en hjälte agerar! Eller finns det någon annan förklaring... :/

GAIS och Juventus

Idag slår HD upp att Bobbie Friberg da Cruz är på gång till HIF. Sjölin och Lokaltidningen informerade om detta för ett bra tag sedan och jag tror att mycket talar för att BFdC (vilket jäklar namn!) huserar bredvid Joel Ekstrand när allsvenskan drar igång igen efter EM. Kanske skjuter man på övergången en match för att Friberg da Cruz ska slippa möta sina polare i debuten (3 juli HIF-GAIS). Dyker inget skattelättat monsterbud upp från någon "storklubb" i Danmark lär Bobbie vara HIF:are snart.

För övrigt snackas det om slantar till HIF i sommar. Skämtförsäljningen av Mariga (16 mille inklusive ett låneår?) genererar kanske ytterligare pengar tack vare Parmas degradering till Serie B. Mariga kommer givetvis att försöka byta klubb och intresse lär finnas efter en fin säsong i Serie A. Värdet är ju dessutom betydligt högre än de 16 miljonerna som HIF begärde så vidareförsäljningsklasulen som HIF har kommer att ge lite pengar till en skral kassa. Juventus har ju slantar...

18 maj 2008

Något etablerat namn?

Precis som "anonym" påpekade är Chamanga redan såld till en kinesisk klubb och det känns därför inte troligt att man kan finna honom i HIF under hösten. Hur kontaktet med kineserna ser ut kan jag såklart inte redogöra för men Chamangas äventyr i Kina bör innebära att HIF får sikta in sig på en annan anfallare.

Vad som händer med Denilson och Razak är inte säkert men nog känns det som båda har spelat sin sista match för HIF. En okänd (för oss) anfallare från Afrika är ingen högoddsare för den egna platsen. Kanske från Elfenbenskusten...? ;)

Sedan är frågan hur man resonerar kring den andra platsen. Räknar man med Olsson, Jönsson eller Holmqvist? Går man på ett etablerat namn för Razakpengarna?

Jag vet vad jag och alla andra HIF:are hoppas på.

Många rykten...

Inga matcher och det skapar såklart intresse för den Silly Season som ligger mig varmt om hjärtat. Ska bli spännande att se vad som händer i sommar.

Har några personer som förser mig med "information" och ska utifrån de ryktena skriva en trolig startelva i höst. Är nämligen helt övertygad om att tre, fyra, kanske fem HIF-affärer kommer att genomföras i sommar.

Nedanstående startelva är grundad på "inofficiell fakta", lösa rykten och egna tankar/drömmar. Håll till godo:

Danne
Wahlen-BFdC-Ekstrand-Stoffe
Makondele-Lantz-Chansa-Kolár
Larsson-Alvaro

Berglund-Landgren-Skulason-Unkuri-Chamanga