02 juni 2008

Landslag och E-Zines framtid

Det är riktigt tyst gällande HIF just nu. All mediaplats tas upp av EM och till och med Helsingborgs lokaltidning hårdbevakar landslaget. HD har skickat Svab och Dencker och de följer varje steg som Larsson & Co tar. Blir det samma bevakning av HIF i höst?

* * *

HIF vilar men många HIF:are är ändå igång med diverse landslagsuppdrag:

- Henrik Larsson spelade 90 minuter i Sveriges förlustmatch mot Ukraina. Andreas Granqvist satt på bänken.

-Pär Hansson satt på den bekanta Olympiabänken när U21-landslaget spelade 1-1 mot Frankrike i lördags.

- Marcus Bergholtz, Andreas Landgren och Joel Ekstrand startade P19-landslagets betydelselösa kvalmatch. mot Schweiz. Bergholtz utgick dock pga skada.

- Mike Sserumagga satt på bänken när hans Uganda slog Niger med 1-0 i kvalet till Sydafrika 2010.

- Isaac Chansa spelade från start och blev utvisad i Zambias förlustmatch mot Togo.

- Razak Omotoyossi blev inbytt när Benin förlorade borta mot Angola.

- Adama Tambouras Mali besegrade Rene Makondeles Kongo med 4-2. Båda HIF:arna var med i truppen men det är oklart om de fick någon speltid. (Lägg en kommentar om du vet.)

Många landslagsspelare i HIF. Kanske har jag glömt någon...

* * *

Såg en halvtimme av Sveriges match mot Ukraina. Tajmade tydligen in den sämsta perioden i matchen och fick se Hammarbys målvakt "kasta in" segermålet. Snacka om att Citys bänknötare stärkte sin position som etta! Larsson klackade med ryggen mot mål men det är tydligt att han väntar till de "stora" matcherna. GAIS hemma till exempel?

* * *

Följer diskussionen gällande HIF E-zines framtid på håll. Bakgatan vill förstås ragga över lite folk nu när E-Zine är insomnat. Jag har själv ingen inloggning på Bakgatan men det kanske man ska fundera på att skaffa sig. Att jag skulle överge E-Zine känns dock långsökt i nuläget.

Personligen är jag svag för E-Zines forum. Jag tycker att formatet är bättre än de flesta andra forum där man måste hålla koll på en massa olika rubriker och trådar. Visst kan det bli lite ostrukturerat ibland men jag ser vinsten i att följa med samtliga diskussioner på samma plats. Sedan är E-Zine givetvis det ”inarbetade forumet”. Det är svårt att omvända vanemänniskor...

Den stora vinsten är dock närheten till andra lags supportrar. När man vill kan man följa andra forums diskussioner. Lägga sig i eller bara bevaka vad som skrivs. Ibland, ofta efter förlustmatcher, dyker rötägg upp men jag tycker ändå att det är positivt med delaktiga motståndarsupportrar.

* * *

För tillfället är det riktigt tyst på E-Zine och det är såklart tråkigt. Det ska sägas att all fokus just nu ligger på landslaget och då är det självklart att många väljer det soliga vädret istället för ett HIF-forum. Det är ju som bekant en hel månad till HIF:s nästa tävlingsmatch.

Det finns dock ett ställe som uppdateras regelbundet även under lågsäsong...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vill bara påpeka att det inte handlar om en "överlockning" utan en konstruktiv debatt kring var alla HIFare kan samlas. Var är för mig av sekundär betydelse, trots mitt engagemang på bakgatan.