03 juni 2008

Svensk doldis ersätter Razak?

Alvaro Santos, Rade Prica och nu Mattias Andersson. Ryktena kring Razaks möjliga ersättare blir fler och fler. Mattias Andersson är en 26-årig anfallare som till vardags spelar i det norska mittenlaget Strömsgodset. Enligt dt.no var HIF på plats för att studera Andersson i söndagens segermatch mot Fredrikstad.

Mattias Andersson var förra året högaktuell för skotska Celtic men det blev inget på grund av en korsbandsskada. Då hade Andersson öst in mål i Tippeligan. I år har det dock endast blivit ett mål och två assists och i och med att svensken har kontrakt över 2010 lär han kosta en hel del att lösa från kontraktet. Bröndby är också intresserade av Anderssons tjänster.

Personligen tycker jag att det här känns som ett riktigt långskott. Om han hade suttit på utgående kontrakt så hade det kanske varit aktuellt, men att HIF skulle lägga fram tio miljoner för en 26-årig, f.d. korsbandsskadad svensk med måltorka känns inte troligt. Kanske studerade man någon annan i matchen mellan Strömsgodset och Fredrikstad?

Inga kommentarer: