16 juni 2008

Nej, ja ä int bitter!

Sommaren är här och det märks inte minst på HIF-fronten. Provspelarna landar på Ängelholms flygplats stup i kvarten och samarbetet med Scandlines ger billiga båtbiljetter till dem som kommer sjövägen. Helsingborg invaderas i detta nu av spelare som påstår sig kunna spela mittback alternativt anfallare och alla vill de spela tillsammans med den stora idolen Henrik Larsson.

Den finske mittbacken Hannu Patronen, 23 år, är redan på plats och kommer att få speltid i morgondagens toppmatch mot Kalmar FF:s U21-lag. Patronen tillhör finska Honka och enligt JJ är han intressant som Granqvists ersättare:
- En intressant spelare som är 184 cm lång och han har ett bra huvudspel. Han var uttagen till Stuart Baxters senaste landslagstrupp, men fick lämna återbud på grund av en lindrig axelskada. En mittback är vår prioritet nu då Andreas Granqvist inte lär spela vidare i HIF även om det inte klart vad som händer med honom. Vi jobbar med några namn och Hannu Patronen är en av dem och han stannar fram till slutet av veckan.

Samtidigt rapporterar sydafrikanska The Times att HIF bjudit in den 24-åriga offensiva mittfältaren/anfallaren Katlego Mashego på provspel. Sydafrikanen tillhör SuperSport United.

* * *

Nä, ja ä int bitter! Ärligt talat är jag inte det. Finnen låter riktigt intressant och gällande sydafrikanen har man egentligen ingenting att förlora. Troligtvis har HIF ett antal anfallsplatser att fylla i sommar så det är bara att testa spelare. Innerst inne känner jag dock en viss oro när jag tänker tillbaka på förra sommarens mittbacksprovspel *ryser*. Hoppas att JJ har koll!

Mer om provspelarna kommer under dagen.

Inga kommentarer: