18 juni 2008

Denilson till Assyriska?

Det ryktas en del på E-Zine efter gårdagens U21-match. Tydligen är Denilson nu hemma i Brasilien och väntar på besked gällande ett förlängt kontrakt med HIF.

HIF har som bekant en option på fortsättning men Denilson lyckades aldrig övertyga under de tre månader han befann sig i Helsingborg. Några bra insatser i U21-laget, ett svagt inhopp i allsvenskan och sedan en skada som höll honom borta från fotbollen ger knappast HIF ett rättvist beslutsunderlag.

Nu ryktas det dock om en fortsättning i Sverige i form av en utlåning till Assyriska i Superettan. Hur upplägget i så fall skulle se ut är oklart men kanske ser HIF en stor potential i 19-åringen och vill därför knyta upp honom med ett längre kontrakt.

När Denilson kom beskrevs han som "en av de största unga talangerna i Brasilien just nu" med en mycket god teknik, snabbhet och bra speluppfattning. Kanske får han visa det i Superettan.

* * *

Personligen har jag inte hört ett dugg om det här tidigare men det låter inte som en alltför galen lösning med tanke på vad som hände med Ari i Kalmar. Verkar som missen med honom har satt djupa spår hos HIF. Ze Rony någon?

Inga kommentarer: