20 oktober 2006

CUPFINAL!!!

Vi är där! HIF har tagit sig till cupfinal och chansen till Europa lever i allra högsta grad. Öster besegrades med 3-0 i en match som egentligen inte var speciellt lysande... Det viktiga var dock segern och nu väntar Gefle på Råsunda den 11 november.

YES!

Öster hade sina chanser och med marginalerna på sin sida kunde de gjort ett ledningsmål i första halvlek. HIF var dock det bättre laget och i andra halvlek skapade Öster egentligen ingenting.

YES!

Henke gör en bra match även om han missar ett par fina lägen. Andy Jakobsson styr spelet med ett härligt lugn och Luton spurtar till sig ett par fina chanser ur ingenting. Backlinjen riktigt virrig i första halvlek.

YES!

Tyvärr tvingades Miranda utgå i paus. En befarad hjärnskakning var orsaken. Det troliga är därmed att även han missar ÖIS hemma på söndag. Wahlstedt, Babis och Luton är ju avstängda. Publiken då? 8397 åskådare tycker jag är helt okey en kylig torsdagskväll. Ni kommer väl ihåg gårdagens publiksammanställning av årets cupmatcher? Nu ser den ut så här:

1 - 9130 Hammarby - HIF
2 - 8397 HIF - Öster
3 - 6328 HIF - Elfsborg
4 - 4160 HIF - Degerfors
5 - 2580 Djurgården - GAIS

Tror det blir svårt för cupfinalen att ta sig upp i topp. Gefle har visserligen ganska nära till Råsunda men är ingen känd publikmagnet. Flertalet HIF:are lär åka upp men det lär inte bli samma vallfärd som Häcken borta -98 (8-9000 HIF:are) och IFK Göteborg borta -99 (10-11000 HIF:are).

YES!

Inga kommentarer: