21 oktober 2006

HIF - ÖIS

Det täta matchandet går vidare och näst på tur står bottenlaget Örgryte. ÖIS har mycket att spela för och kommer att vara riktigt taggade imorgon eftermiddag. HIF kommer med en handfull stora avbräck och inte mindre än 4 spelare ur startelvan kommer att missa matchen (Wahlen, Miranda, Babis och Luton). Lägg till att ett antal av ersättarna också saknas så förstår du att det blir problem.

Tamboura gör sin riktiga debut och spelar vänsterback. Det ska bli otroligt intressant att få se malesen "in action". De korta inhopp han gjort har visat upp en kraftfull och kvick spelare som är stenhård i kroppen och som dessutom verkar ha en bra vänsterfot.

Rönnen spelar högerback och det är det väl inte så mycket att snacka om. En tung försvagning dock. Olle ersätter Babis som höger yttermittfältare och faktum är att det var på den positionen han fick göra ett inhopp i torsdags. Jag är tveksam till om Olle verkligen kan göra ett bra jobb som yttermittfältare. Löpningar är ju inte hans stryrka...

På topp ersätts Luton med Gustaf Andersson. Att ersätta Luton blir inte lätt men Gustaf är en rutinerad och klok anfallare som jag tror kommer att funka bra tillsammans med Henke.

Sammanfattningsvis är HIF riktigt försvagat imorgon. Fyra tunga positioner är utbytta och än mer orolig blir man när man tittar på avbytarbänken:

Oscar (22), Landgren (17), Kacaniklic (18), Åström (19), Holmqvist (18)

Idel MYCKET intressanta namn som jag verkligen vill se mer av. Bara inte allihopa i samma match... :/

Äsch, det går säker alldeles utmärkt. Unga hungriga spelare är bättre än äldre slutkörda. Jag hoppas på en urladdning i första halvlek och ett genombrott av någon "junis" i andra. Ska jag vara realist så tror jag på en tuff match. ÖIS är betydligt bättre än tabellen visar och på plan finns en spelare som FCK lagt upp enorma pengar på (betydligt mer än vad de lade på "Gud"). HIF är kraftigt försvagat och är inne i en tuff period med många matcher.

KOM IGEN HIF!!!

Inga kommentarer: