20 oktober 2006

Eldin till IFK Göteborg?

Tv4 placerar idag Eldin Karisik i IFK Göteborg. Det skulle kännas precis som när Martin Fribrock blev klar för HBK. Fullt förståeligt men ändå "satan också"!

Eldin är en duktig fotbollsspelare men har har egentligen aldrig slagit igenom på riktigt. För tre-fyra år sedan trodde jag att han skulle bli en framtida a-landslagsspelare men skador och annat har satt stopp för utvecklingen. Han är teknisk, finurlig och kvick på mindre ytor samtidigt som hans kropp är ungefär lika hållbar som en ballong i en rosenbuske.

Eldin är HIF:are sedan barnsben och lämnar nu som bosman. Det börjar bli en tradition för HIF-spelare att lämna föreningen utan ersättning men i det här fallet kan man inte hetsa upp sig för mycket. Eldin hamnar i "Fribrockfacket" i och med att han inte platsar i laget. Jag förstår att han behöver en ny utmaning men varför kan han inte flytta till en "ickekonkurrerande" klubb som Odense, Viking eller Brann? Han slår säker igenom om det blir IFK för honom...

Största svikarna på 2000-talet

1. Christian Järdler - fy fan
.
.
.
.
156. Christoffer Andersson och Mattias Lindström
157. Mikael Gustavsson (Rosén)

På 90-talet fanns en del tomtar också. Eller vad sägs om exempelvis Fursth och Jonson?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nja, Jonson gick viserligen som bosman. Fast han gav ändå HIF en miljon kronor av sin övergångssumma för att han ville ge tillbaka. Att han gick från HIF ser jag heller inget fel med.

Alla vill vi vidare i karriären.

Anonym sa...

Ee.. jo, Jonson krävde att Bröndby skulle betala en miljon till HIF i "övergångssumma" men behöll 25 % av dem eftersom hans avtal var skrivet så att han skulle ha 25 procent av sin övergångssumma.