13 november 2006

Europa, här kommer vi!


Man går fortfarande omkring i ett lyckorus och lär väl göra så åtminstone till tomten ger mig något annat att tänka på. Tänkte reda ut lite frågetecken kring UEFA-cupens nymodigheter. Om inget förändras från 06/07 blir det ungefär såhär:


Juni 2007
Första kvalomgången lottas och det är här HIF går in. HIF kommer att vara ett seedat lag och lottas mot ett lag i den Norra regionen. Motståndarna lär komma från antingen Island, Irland, Estland, Nordirland, Wales, Luxemburg eller Färöarna.

Juli 2007
Första kvalomgången spelas och den andra kvalomgången lottas. HIF har inte varit ute i Europa de senaste åren så är det ytterst tveksamt om man lyckas bli ett seedat lag. Gränsfall men det troliga är ändå att HIF blir oseedat. I år lottades de oseedade lagen mot exempelvis Newcastle, Club Brügge och Bröndby men även lag som Molde, Randers, Odense och Start var möjliga motståndare. Här gäller det att ha tur med lotten!

Augusti 2007
Andra kvalomgången spelas och första omgången lottas. Här blir vi garanterat oseedade om vi lyckats gå vidare. Variationer från stentufft motstånd till tufft. Det är här 16 förlorande Champions league-lag kommer in. Inför lottningsproceduren delas de 80 lagen in i åtta "grupper" med fem seedade och fem oseedade lag. Det finns alltså fem möjliga motståndare inför lottningen. Indelningen är inte geografisk längre.

September 2007
Första omgången spelas.

Oktober - december 2007
Gruppspelet lottas. 40 klubbar är kvar och dessa seedas in i åtta "potter". Om HIF är kvar hamnar vi givetvis i den sista. Ett lag dras från varje pott och bildar femlagsgrupper. Alla möter alla men endast en gång, hemma eller borta. Gruppspelet drar igång i oktober och pågår till mitten av december, då sextondels- och åttondelsfinalerna lottas. I sextondelsfinalen går ytterligare 8 CL-lag in (treorna i CL-gruppspelet).

Februari - mars 2008
Sextondels- och åttondelsfinalerna spelas och kvart, semi och final lottas.

April - Maj 2008
Kvart, semi och final spelas.

Inga kommentarer: