27 maj 2008

Bosse har inte hittat någon ersättare till Bosse

I juli rullar säsongen vidare och det står nu klart att Bosse Nilsson med medarbetare ansvarar för a-laget hela säsongen. HD rapporterar att HIF är nöjda med Bosses jobb och då finns det ingen anledning att forcera fram en förändring.

Att Bosse skulle fortsätta gav antagligen 1,05 gånger pengarna hos spelbolagen. Beslutet är enligt mig helt rätt då jag vet att ekonomin inte tillåter några dyra lösningar i nuläget. Bosse, Peter, San Siro-Sven och P-O är sammansvetsade, spelartruppen med Henrik Larsson i spetsen verkar nöjda och ekonomiskt är det säkerligen en fördelaktig lösning för HIF. Di röe har under våren dessutom spelat den bästa offensiva fotbollen som skådats i detta land på många herrans år.

Det som oroar är givetvis defensiven. Bosse Nilsson brinner för det offensiva spelet och visst är det fantastiskt att titta på HIF. Som supporter drömmer man dock om resultat och frågan är om Bosse är kapabel att bygga en solid defensiv som räcker till SM-guld. Under våren har det defensivt varit allt annat än bra och detta trots defensiva spelare som Granqvist och Lantz. Granen ska nu ersättas och jag skakar av blotta tanken på Beloufa som försvarsgeneral.

Vad är det då som inte har fungerat? En landslagsmässig mittback och en landslagsmässig defensiv mittfältare tillsammans med Ekstrand, Tamboura och Wahlstedt borde räcka till i allsvenskan. Daniel Andersson har fått mycket kritik under våren men hans dåliga form kan inte vara hela sanningen. Är det våra ytterbackar som är för dåliga defensivt? Är Bosse kapabel att skapa en defensiv som räcker till SM-guld?

Många frågor, få svar. Någon som tror sig veta?

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.fansfc.com/speculation_news.asp?sid=12626

Mvh / JBP

Anonym sa...

Ja det där med Granen låter trovärdig. Men ännu inget bekräftat. Vi får se vad som händer.

Hoppas på en stor övergångssumma och därmed stora slatar till HIF!